Termica are carbune pentru caldura pana la finele lunii martie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Gerul care a pus stăpânire peste judeţul Suceava a determinat ca societatea furnizoare de agent termic, SC Termica SA să ducă o activitate sporită. La aceasta s-a adăugat şi solicitarea de suplimentare a necesarului de electricitate din sistemul naţional ceea ce a făcut ca unitatea să lucreze acum cu două grupuri.

“Prin ordin de dispecer s-a solicitat ca Termica să suplimenteze necesarul de electricitate din sistemul naţional astfel că acum se lucrează cu două grupuri”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută pe parcursul zilei de miercuri, edilul şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, adăugând că “situaţia actuală este benefică pentru societatea de termoficare deoarece se mai echilibrează din punct de vedere economic”.

Mai mult, conform conducerii administrative a municipiului reşedinţă de judeţ, la finele lunii trecute în conturile Termica au intrat 1 milion de euro, bani achitaţi de Primărie în baza subvenţiilor acordate populaţiei.

Primarul oraşului, Ion Lungu, a mai spus că deşi activitatea societăţii de termoficare sucevene este una susţinută, stocul de cărbune existent ajunge până în luna martie, urmând ca pentru aprilie să se găsească o posibilitate de reachiziţionare de combustibil.

“Facem tot posibilul ca în luna februarie să mai achităm către Termica încă 25 de miliarde de lei vechi şi să plătim astfel cât mai mult din cărbunele achiziţionat până acum. Din estimările făcute, stocul existent ajunge până la finele lunii martie, dar pentru aprilie, ar mai fi nevoie de încă 15.000 – 20.000 de tone pe care sperăm să le achiziţionăm în perioada următoare”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de