Acasă Actualitate Inceputul lunii februarie aduce o crestere a somajului in Suceava cu aproape...

Inceputul lunii februarie aduce o crestere a somajului in Suceava cu aproape 0,3%


Intră acum și în grupul de

Rata şomajului în judeţul Suceava, la finele lunii ianuarie 2012, a fost de 4,89%. Potrivit declaraţiilor oferite de conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, valoarea înregistrată depăşeşte cu aproape 0,3 procente cifra înregistrată în luna precedentă.

Îmbucurător totuşi este că valoarea lunii ianuarie 2012 este tot cu aproape 0,3 procente mai mică decât rata şomajului înregistrată pe parcursul anului 2011 când era de 5,26%, continuându-se plasarea judeţului nostru sub rata medie a şomajului pe ţară.



„În baza de date figurează aproape 12.600 de persoane, cifra bărbaţilor şomeri depăşind cu circa 1.600 cifra femeilor şomere înregistrate în evidenţele agenţiei. Totodată, în ceea ce priveşte absolvenţii înregistraţi în evidenţele agenţiei, aceştia sunt cu aproximativ 300 de persoane mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, ponderea deţinând-o cele cu nivel de studii primar şi gimnazial, de aproape 70%”, ne-a declarat Aurelia Focşa, directorul executiv al AJOFM Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version