A vrut sa-si incalzeasca animalele, dar a dat foc la sura gospodariei


Intră acum și în grupul de

Frigul puternic înregistrat în ultima perioadă de timp i-a determinat pe gospodari să apeleze la tot felul de metode pentru a-şi încălzi animalele din bătătură. La fel a făcut pe parcursul zilei de duminică şi un bărbat din localitatea Siret, doar că în loc să încălzească adăpostul de animale a dat foc la şură.

Pentru lichidarea flăcărilor, au intervenit echipajele Gărzii Siret cu trei autospeciale.

„La sosirea pompierilor, ardea o şură, construită din cărămidă, pe astereală din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la două anexe gospodăreşti, iar după aproape două ore, incendiul a fost lichidat fără să se înregistreze victime”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.

În urma incendiului, au ars acoperişul şurei, circa 300 de kg de cereale şi 2 mc lemne de foc, degradându-se în acelaşi timp alte circa 1.200 de kg cereale şi 80 de coli de azbociment.

“Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile. Burlanul provenea de la o sobă metalică, fără acumulare de căldură, folosită de gospodar pentru încălzirea şurei, în care iernau un porc şi 12 păsări de curte”, a mai adăugat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de