ISU Suceava a umplut fantanile din Dornesti cu apa din raul Suceava


Intră acum și în grupul de

Două maşini ale ISU Suceava au transportat, sâmbătă, pe perioada întregii zile, apă din râul Suceava pentru a umple fântânile secate din comuna suceveană Dorneşti. Cu această ocazie au fost umplute şi rezervoarele de apă pe care populaţia din zona le deţinea in gospodării, pentru consumul intern.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat că operaţiunea a fost justificată de seceta din Dorneşti, fântânile din comuna Dorneşti fiind secate, iar populaţia neavând de unde se aproviziona cu apă pentru treburile curente şi pentru a adăpa animalele.

„Jumătate din comună nu are deloc apă”, a explicat prefectul care este impactul secetei din Dorneşti.

El a mai arătat că, în aceste condiţii, Comandamentul judeţean pentru situaţii de urgenţă Suceava a dispus să fie folosite maşini ale ISU Suceava pentru alimentarea cu apă a localităţii.

Astfel, maşinile ISU s-au alimentat cu apă din râul Suceava pe care apoi au descarcat-o în fântânile populaţiei sau în rezervoare de apă din gospodării, apa urmând să fie folosită pentru treburile curente sau pentru adăpatul animalelor.

Prefectul a explicat că dacă va fi necesar acţiuni asemănătoare vor fi făcute şi în alte comune unde seceta a secat fântânile.

Potrivit unei informări a Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, în prezent, din totalul de 51.194 fântâni se înregistrează un număr de 5.888 fântâni secate şi niveluri scăzute în 26.971 fântâni.


Intră acum și în grupul de