Sase drumuri din zona de munte vor fi modernizate in 2012. Deputatul Dumitru Pardau primeste multumiri speciale de la Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Un număr de 6 drumuri rurale din zona de munte a judeţului Suceava, printre care se numără şi traseul turistic Putna-Sihăstria Putnei vor fi modernizate în acest an, suma cheltuită fiind de aproximativ 8,2 milioane de euro, proiectele respective fiind finanţate prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR).

Primarii comunelor sucevene Putna, Ciocăneşti, Şaru Dornei, Dorna Arini, Dorna Candreni şi Coşna, au semnat, sâmbătă, la Consiliul Judeţean Suceava, în prezenţa preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, cu şeful Centrului Regional de Dezvoltare Rurală Iaşi, Liviu Bulgaru, proiecte ce prevăd asfaltarea unor drumuri locale cu o lungime totală de 35 de kilometri, lucrările fiind în valoare de 8,2 milioane de euro.

Gheorghe Flutur a spus cu acest prilej că autorităţile locale sucevene au aprobate 342 de proiecte de dezvoltare rurală în valoare de 143 de milioane de euro, care se adresează unui număr de 200.000 de locuitori şi prevăd investiţii în dezvoltarea satului, modernizarea a 230 de kilometri de drumuri comunale, lucrări de aducţiuni de apă şi reţele de canalizare.

„Suceava este un judeţ cu pondere mare a populaţiei în mediul rural şi atenţia care o acordăm acestui mediu este foarte importantă în special pentru ridicarea nivelului de trai a populaţiei din aceste zone”, a spus Flutur.

El a mai arătat că în perioada următoare, alte 25 de primării sucevene vor semna contractele de finanţare pentru proiectele aprobate.

Totodată, Flutur a mentionat că prin PNDR, judeţul Suceava are aprobate 34 de proiecte depuse de 35 de primării, un proiect fiind depus în comun de două primării, în valoare totală de 84 de milioane de euro.

„Dorim o dezvoltare echilibrată a judeţului Suceava. Nu am ţinut cont de culoarea politică a primarului şi de aceea aproape toate localităţile au proiecte cu finanţare europeană”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a ţinut să mulţumească parlamentarilor implicaţi în sprijinirea acestor proiecte, în special deputatului PDL de Vatra Dornei, dl Dumitru Pardău.
Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) este un instrument de finanţare creat de Uniunea Europeană pentru a sprijini ţările membre în implementarea Politicii Agricole Comune, fiind similar cu Programul SAPARD.


Intră acum și în grupul de