Matei Visniec revine acasa, la Suceava, printr-o extraordinara piesa de teatru. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Pentru că este luna februarie şi pentru că iubirea se îmbracă în haine de sărbătoare între Valentine’s Day şi Dragobete, o uimitoare poveste de dragoste vine în aceste zile în mijlocul publicului din Rădăuţi şi Suceava. Este vorba despre piesa de teatru “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, autor Matei Visniec, regia Cătălina Buzoianu, actori: Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa din Bucureşti, informează într-un comunicat de presă, scriitoarea Carmen Veronica Steiciuc.

Potrivit acesteia, spectacolul este unul de excepţie, în anul 2011 primind “Premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie” la Festivalul Teatrului de Studio din Piteşti.

„Un bărbat se trezeşte într-o dimineaţă şi descoperă o femeie frumoasă şi necunoscută în patul său. Nu-şi aminteşte nimic. Nici unde se află, nici dacă au făcut sau nu dragoste. Dialogul se conturează uşor şi cei doi tineri decid să petreacă împreună nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Nopţile se scurg încet, oferindu-le celor doi timpul necesar să construiască un adevărat ceremonial al iubirii, a cărui frumuseţe trece dincolo de frontierele lumii reale…

Bucurându-se de aprecierea publicului şi a criticilor, piesa << Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt >> a fost montată până acum în: Franţa, România, Moldova, Germania, Anglia, Italia, Belgia (creaţie radiofonică), Elveţia, Ungaria, Croaţia (creaţie radiofonică), Brazilia, Canada, Islanda, Danemarca, Estonia, Spania, Ucraina, Rusia, Japonia, Iran…”, se arată în document.

Programarea spectacolelor:

Rădăuţi: 18 februarie, ora 19.00, la Orso Bruno 2

Suceava: 19 februarie, două reprezentaţii – ora 16.00 şi ora 19.00, la Old Times Pub

“Evenimentul se desfăşoară sub egida Clubului Rotary Suceava Bucovina şi a Clubului Rotaract Suceava Bucovina.

Librăria Cărtureşti din Suceava va fi prezentă la cele trei spectacole, cu volumul “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, autor Matei Vişniec.

Născut la Rădăuţi, la 29 ianuarie 1956, Matei Vişniec este scriitor şi jurnalist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România (1984). A urmat şcoala primară, ciclul elementar şi liceul la Rădăuţi, apoi Facultatea de Filosofie şi Istorie a Universităţii Bucureşti. A debutat ca poet în 1980, dar marea sa pasiune a rămas teatrul. Stabilit la Paris din 1987, Matei Vişniec este considerat cel mai valoros dramaturg român al momentului. Piesele care-i poartă semnătura sunt jucate în peste 40 de ţări, din Romania până în Japonia, din Elveţia până în SUA şi Canada.

Majoritatea dramaturgiei sale a văzut lumina tiparului în Franţa şi în România. În prezent este angajat la Radio France Internationale – Secţia Română. În 2009 Matei Visniec a primit Premiul European acordat de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Franţa (SACD) pentru întreaga sa activitate. În Romania i s-a decernat Premiul pentru Dramaturgie al Uniunii Scriitorilor (de mai multe ori), Premiul UNITER şi Premiul pentru Dramaturgie al Academiei Române” , se precizează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de