Comerciantii de martisoare au solicitat deja Primariei Suceava in jur de 40 de autorizatii de functionare. Vezi care sunt cele mai vanate zone pentru amplasarea tarabelor


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 40 de cereri de autorizaţie pentru vânzarea de mărţişoare pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au fost solicitate, până în prezent, Primăriei Suceava, a declarat pentru NewsBucovina.ro, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Conform certificatului de urbanism eliberat pentru delimitarea locaţiilor unde urmează să se amplaseze tarabe pentru comercializarea mărţişoarelor şi a produselor specifice sărbătorilor primăverii, a explicat adjunctul primarului Ion Lungu, există un număr de opt locaţii în care se poate amplasa mobilier urban pentru comercializarea produselor, în perioada 10 februarie – 20 aprilie 2012, cu condiţia de a nu împiedica circulaţia auto şi pietonală în zonă.

Cele opt locaţii sunt: Str. Ştefan cel Mare” (în zona Policlinicii), Str. Ştefan cel Mare (în zona magazinului Bucovina), Bd-ul 1 Decembrie 1918 (în apropierea Spitalului de Urgenţă), Str. Staţiunii (în zona magazinului Premier), Bd-ul George Enescu (Curcubeul), Bd-ul George Enescu (în vecinătatea filialei Allianz Ţiriac), Str. Petru Rareş (aproape de Hala Agroalimentară) şi Str. Tineretului din Burdujeni.

“Numărul total de locuri este de 55, fiecare loc fiind de 2 metri pătraţi. Până la acest moment s-au depus 37 de cereri. Au existat şi cazuri în care comercianţii au solicitat şi câte două-trei locuri, deoarece există situaţii când aceştia sunt organizaţi ca întreprindere familială sau ca întreprindere individuală, şi atunci fie sunt mai mulţi membri angajaţi, fie au dreptul să angajeze, conjunctură în care de la aceeaşi firmă va exista câte o altă persoană în locaţii diferite”, a explicat Lucian Harşovschi.

Potrivit acestuia, la Suceava nu au existat niciodată situaţii conflictuale similiare cu cele din capitală, acolo unde existau câte treizeci de persoane pe un loc. Pe de altă parte, cele mai solicitate amplasamente sunt zonele Curcubeul şi Bucovina.

“Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul solicitărilor este aproximativ acelaşi, la fel şi locaţiile care se păstrează de la an la an”, a mai menţionat viceprimarul Sucevei.


Intră acum și în grupul de