Curtea Domneasca, „cireasa de pe tort” in proiectul de reabilitare a orasului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mult aşteptata reabilitare a Curţii Domneşti din municipiul reşedinţă de judeţ pare să fi intrat pe linie dreaptă, administraţia municipală urmând a face primul pas în acest sens în cadrul şedinţei Consiliului Local când va fi supus aprobării studiul de fezabilitate.

Potrivit edilului şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, studiul a fost realizat gratuit de firma spaniolă ARENA, cea care se va ocupa şi de realizarea lucrărilor dacă şefii administraţiei publice locale identifică finanţarea necesară.

„Primul pas în reabilitarea Curţii Domneşti va fi făcut în şedinţa de consiliu de luna aceasta când vom aproba indicatorii tehnico-economici a acestei investiţii. Proiectul a fost realizat de firma ARENA, una cu multă expertiză în reabilitarea siturilor arheologice. Va fi ceva deosebit de frumos, dacă vreţi va fi cireaşa de pe tort în tot proiectul de reabilitare a oraşului Suceava”, a declarat Ion Lungu.

Proiectul prevede pe lângă reabilitarea zidurilor şi realizarea unei pivniţe din piatră, o pivniţă din lemn, o sală de recepţie şi una de întâmpinare, sală de ateliere didactice, o sală de proiecţie 4D, un centru de studii medievale şi o sală de expoziţii.

Conducerea Primăriei va trebui să găsească acum sursele de finanţare necesare realizării proiectului, costurile totale fiind calculate la suma de 17 milioane de euro plus TVA, municipalitatea sperând să obţină banii din fonduri europene.


Intră acum și în grupul de