O fetita de 5 ani si bunica ei, ranite intr-un incendiu izbucnit in timp ce faceau de mancare

Un incendiu izbucnit în bucătăria unui apartament situat pe strada Samuil Isopescu din municipiul reşedinţă de judeţ a provocat două victime, fiind vorba despre o fetiţă de doar 5 anişori şi bunica în grija căreia a fost lăsată de către părinţi.

Potrivit datelor pe care le deţinem, flăcările au izbucnit în jurul prânzului pe când femeia pregătea de mâncare şi a uitat o oală pe focul lăsat nesupravegheat.

„După sesizarea primită la 112, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă pompierii Detaşamentului Suceava cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD deoarece anunţul menţiona şi existenţa unor victime”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

După ce grăsimile din oala uitată pe aragaz s-au aprins, flăcările s-au extins la hota bucătăriei şi corpurile de mobilier din încăpere. Iniţial, femeia în vârstă de 64 de ani a încercat să stingă singură focul şi pentru că nu a reuşit a chemat în ajutor şi vecinii care au avut aceiaşi sorţi de izbândă.

„În urma gestului făcut, femeia a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei şi al mâinilor, iar fetiţa, în vârstă de 5 anişori, s-a intoxicat cu fumul degajat de incendiu. După acordarea primului ajutor medical de către paramedicii pompieri, victimele au fost transportate la secţia U.P.U. a spitalului judeţean, pentru investigaţii de specialitate”, a mai declarat plt.maj. Alin Găleată.