„Coalitia 52” conteaza pe sustinerea politicienilor pentru a imbunatati dialogul intre societatea civila si autoritati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Membrii “Coaliției 52” din Suceava au organizat vineri masa rotundă cu tema “Respect și responsabilitate pentru dialog”, în timpul căreia le-au fost prezentate parlamentarilor din județ, consilierilor locali și județeni și altor reprezentanți ai autorităților amendamentele propuse pentru schimbarea Legii 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică.

Prin completarea legii cu aceste amendamente, “Coaliția 52” dorește să ofere un cadru real și onest pentru consultarea societății civile atunci când autoritățile intenționează să ia decizii.

La masa rotundă din Suceava au participat un parlamentar, un consilier județean și un consilier local. Au mai răspuns invitației un reprezentant al instituţiei prefectului Suceava şi nouă reprezentanţi ai societăţii civile. Dintre aceștia, toţi au fost de acord cu inițiativa “Coaliției 52” și au spus că susțin demersul de îmbunătățire a legii transparenței.

În cadrul evenimentului, invitații atât decidenţii politici cât şi reprezentanţii societăţii civile au declarat că susţin necesitatea dialogului, a implicării mai dinamice a societăţii civile, cât şi importanţa transparenţei decizionale.

“Coaliția 52” a organizat vineri evenimente similare în 16 orașe din țară precum Cluj, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Reșița, Deva, Timișoara, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Tulcea, Bacău, Iași, Ploiești, Craiova, Suceava și București.

Observațiile parlamentarilor și reprezentanților autorităților locale și județene de la aceste mese rotunde vor fi centralizate și folosite pentru a definitiva forma amendamentelor propuse pentru schimbarea Legii 52/2003. Ulterior, aceste amendamente vor fi transmise parlamentarilor din toate județele țării, urmând ca acei parlamentari care au declarat că vor susține acest demers să înceapă procesul de modificare legislativă în Parlamentul României.

Toate persoanele interesate pot afla cine sunt parlamentarii care sunt alături de “Coaliția 52”, accesând harta interactivă de pe site-ul www.advocacy.ro.
De la înființarea “Coaliției 52” în 25 ianuarie 2012, până în 17 februarie 2012 au aderat 325 de persoane, cetățeni sau reprezentanți ai societății civile, sindicate, patronate. Pentru că lista este în continuare deschisă pe site-ul www.advocacy.ro, numărul membrilor acestei coaliții este în continuă creștere.


Intră acum și în grupul de