52 de tineri democrat-liberali au donat sange si cu tichetele obtinute au cumparat alimente pentru adapostul „Lumina Lina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”14450, 14451, 14452, 14453, 14454, 14455, 14456, 14457, 14458, 14459, 14460, 14461, 14462, 14463, 14464, 14465, 14466, 14467, 14468, 14469, 14470″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />

Membrii Organizaţiei de Tineret a PDL (OT-PDL Suceava) Suceava, coordonaţi de preşedintele acestei formaţiuni politice, viceprimarul Lucian Harşovschi, s-au prezentat, vineri dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din municipiu, acolo unde au donat sânge, iar cu tichetele de masă obţinute au întreprins o acţiune umanitară la adăpostul „Lumina Lină” din Suceava.

„Prin campania << Donează sânge. Salvează vieţi! >> Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat Liberal Suceava – Organizaţia Judeţeană trage un semnal de alarmă şi face un apel către populaţia Sucevei să vină să doneze sânge. În calitate de vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional de Tineret, am purtat discuţii la nivel naţional, iar astăzi, 17 februarie, respectiv sâmbătă, 18 februarie, această campanie se desfăşoară la nivel naţional în toate judeţele României şi, bineînţeles, în toate sectoarele din Bucureşti. Realizăm această campanie în primul rând pentru faptul că tinerii au posibilitatea de a-şi face analizele gratuit şi pentru că la nevoie îşi ajută semenii. Până în prezent, personal, am realizat peste 10 donări de sânge. Fac acest lucru din anul 2000, din timpul studenţiei, iar Organizaţia de Tineret face astfel de acţiuni periodice din 2002, la Centrul de Transfuzie din Suceava”, a declarat Lucian Harşovschi.

Printre cei 52 de donatori au existat şi tineri democrat-liberali care s-au deplasat special de la Fălticeni, Gura Humorului şi Rădăuţi pentru a sprijini această acţiune.

„Campania noastră reprezintă mai mult decât o acţiune umanitară, cunoscut fiind faptul că pentru fiecare persoană care suferă o intervenţie chirurgicală de complexitate medie, alte trei persoane trebuie să doneze sânge Centrului de Transfuzii. De aceea, nu doar că vom continua să donăm sânge şi în viitor, ci încurajăm şi alţi tineri suceveni, fie că sunt sau nu implicaţi politic, să facă acest gest de care depinde viaţa multor oameni”, a transmis Harşovschi.

Totodată, pentru a contribui la creşterea numărului de donatori, OT-PDL Suceava doreşte să popularizeze o serie de informaţii privind condiţiile în care se poate dona sânge, referitoare la starea de sănătate, alimentaţie, etc. Aceste informaţii detaliate se găsesc pe pagina de internet a organizaţiei, www.otpdlsuceava.ro , precum şi pe pagina de Facebook a organizaţiei judeţene (OT-PDL-Suceava-Organizaţia-Judeţeana).

Bonurile de masă primite în condițiile legii, de către donatori, în valoare de 63 lei fiecare, la care s-a adăugat şi o sumă de bani strânsă din contribuţiile proprii ale membrilor OT-PDL Suceava, au fost folosite pentru a cumpăra alimente ce au fost donate, în cursul aceleiaşi zile, Centrului social de noapte şi reinserţie socială a persoanelor fără adăpost de pe lângă Biserica „Sfânta Vineri” din Suceava, care oferă hrană şi adăpost pentru aproximativ 40 de oameni fără locuinţă.

Valoarea alimentelor donate (pâine, ulei, zahăr, făină, lactate, conserve, caşcaval, mezeluri etc) a fost de aproximativ 4.000 lei. Menţionăm că organizaţia suceveană a donat către acelaşi aşezământ la mijlocul acestei săptămâni, 300 de pâini.

„Considerăm că mai ales în această perioadă, când condiţiile meteo extreme îi afectează pe foarte mulţi dintre semenii noştri, trebuie să ne mobilizăm şi să încercăm, prin resursele proprii de care dispunem, să le fim aproape celor care au nevoie de ajutor”, a concluzionat preşedintele OT PDL Suceava.

Cei de la Adăpostul „Lumina Lină” au apreciat gestul şi au spus că în decursul anului trecut către acest aşezământ nu s-a făcut nicio donaţie.


Intră acum și în grupul de