Noul rector al Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava este Valentin Popa


Intră acum și în grupul de

Noul rector al Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava este prof.dr.ing. Valentin Popa. Surse care au asistat la procesul de votare sustin ca Popa ar avea 53,3 % dintre voturile valabil exprimate.

Rezultatele oficiale ale alegerilor vof fi facute publice pe data de 22 februarie.

La primul tur al alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii “Ştefan cel Mare” (USV) din Suceava care a avut loc vineri la instituţia de învăţământ superior, prezenţa la vot a fost de peste 90%, a declarat pentru NewsBucovina.ro, lector univ. dr. Liana Pascariu, preşedintele Biroului Electoral al USV pentru alegerile 2011-2012.

“S-a constatat un interes crescut al mediului academic sucevean pentru acest eveniment. Întrucât prezenţa la vot a fost de peste 90%, nu se mai pune problema organizării unui al doilea tur de alegeri. Conform metodologiei, rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 22 februarie 2012. Alegerile au decurs fără incidente”, a explicat Liana Pascariu.

Reamintim că pentru funcţia de rector al USV, în data de 3 februarie 2012, şi-au depus candidatura: prof. univ. dr. ing. Valentin Popa de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi prof. univ. dr. ing. Aurel Burciu, prorectorul instituţiei sucevene de învăţământ superior.

În data de 23 februarie va avea loc depunerea şi rezolvarea contestaţiilor la alegerile pentru funcţia de rector.


Intră acum și în grupul de