PDL Suceava, in plin „scandal” de desemnare a candidatilor pentru primarii


Intră acum și în grupul de

În PDL Suceava, au început „să se agite apele” după ce preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a anunţat că pentru alegerile locale din luna iunie a acestui an vor candida din partea partidului de guvernământ la funcţia de primar, de principiu, actualii primari PDL in funcţie.

Surse din partid ne-au declarat că deja au început să existe voci „tot mai ferme” care cer conducerii judeţene să reanalizeze anumite localităţi, mai ales că sunt oraşe, în special, unde sunt mai multi doritori pentru a candida la funcţia de primar.

Un caz destul de complicat de rezolvat va fi cel al candidatului pentru primăria din Rădăuţi, acolo unde cei din PDL trebuie să ia în calcul şi dorinţa de a candida a preşedintelui organizaţiei municipale locale, Petru Carcalete (şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava), dorinţă de altfel reiterată, susţin sursele, chiar în cursul zilei de vineri.

Primarul in functie, Aurel Olarean, de alta parte a si anuntat ca va candida din partea PDL si a inceput deja sa isi construiasca echipa de consilieri locali cu care va merge mai departe in mandatul viitor, in cazul in care va fi reales.

Aceleaşi surse ne-au spus că liderul judeţean Gheorghe Flutur are de înfruntat o serie de „orgolii” ale unor membri la vârf ai PDL Suceava şi că va trebui să ia cele mai bune decizii pentru a nu crea disensiuni în partid.

Flutur este de altfel şi motivul pentru care unii lideri locali doresc să candideze la funcţia de primar deoarece consideră că actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava are cele mai mari şanse să câştige pentru a doua oară consecutiv funcţia de şef al executivului judeţean şi doresc să se folosească de acest lucru.


Intră acum și în grupul de