Trei tineri din Şcheia, in varsta de 15 ani, s-au jucat cu politistii, duminica dimineata!


Intră acum și în grupul de

Urmariri cu maşinile pe drumurile din localitatea Frasin, judeţul Suceava, şi apoi pe jos, între organele de ordine şi trei minori. De asta a avut parte o patrulă de poliţie duminică, inainte de ivirea zorilor, în jurul orelor 04:00.

Totul a pornit când pe DN 17, la intersecția cu DJ 177 A pe raza oraşului Frasin, oamenii legii, aflaţi în exerciţiul funcţiunii, au identificat în trafic un autoturism, care la vederea echipajului de poliție a virat dreapta rulând pe strada Stadionului din oraş.

„Sesizând faptul că s-a procedat la urmărirea maşinii, conducătorul auto a mărit viteza de deplasare iar după ce autoturismul a mai rulat aproximativ 450 m şoferul a frânat brusc, trei tineri coborând și fugind prin livezi neputând fi reținută nici o persoană” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Poliţiştii au trecut la verificarea mijlocului de transport abandonat care prezenta numeroase avarii printre care capota motor deplasată, radiatorul spart, bara faţă înfundată, cel mai probabil ca urmare a unui impact precum şi contactul de pornire forţat, stabilindu-se faptul că autoturismul aparține unui sucevean şi era dat ca fiind furat.

„Autoturismul a fost ridicat și parcat la sediul Poliției orașului Frasin iar la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, ocazie cu care, la ieșirea din Gura Humorului spre Frasin, a observat un grup de trei tineri suspecți care se deplasau pe jos, reuşindu-se prinderea unuia dintre ei” ne-a mai spus Ionuţ Epureanu.

Minorul reţinut, din localitatea Șcheia, județul Suceava, a declarat organelor de ordine că în sâmbătă noapte, în jurul orelor 02:00, a venit împreună cu ceilalţi doi prieteni, de 15 ani, în municipiul Suceava pentru a se distra deoarece era ziua lui de naștere. După ce au ajuns în cartierul Mărășești, au mers în parcarea din spatele unui bloc unde au sustras autoturismul părții vătămate iar de aici au plecat cu maşina spre Frasin pentru a continua petrecerea la sora unuia dintre ei.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere fiind dispuse măsuri de căutare a celorlalți doi minori care au participat la comiterea furtului” a mai adăugat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de