Iluminatul public, al doilea proiect PIDU finalizat in municipiul Suceava (VIDEO)

Reabilitarea sistemului de iluminat public, pe principala arteră de circulaţie care traversează municipiul reşedinţă de judeţ, este cel de-al doilea proiect PIDU din cele cinci finanţate prin POR, finalizat în municipiul Suceava.

Conform declaraţiilor edilului-şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, după implementarea proiectului „Big Brother” pe parcursul anului 2011 cel de-al doilea proiect PIDU finalizat este cel privitor la reabilitarea sistemului de iluminat public pe principala arteră de circulaţie din oraş.

„Firma Loial, cea care se ocupă cu execuţia proiectului, s-a obligat ca la finele acestei luni să finalizeze lucrările în afară de zona pasarelei din Burdujeni. În rest, toate instalaţiile sunt cuplate şi se aşteaptă finalizarea centrului de telegestiune în cadrul Serviciului energetic de la Primăria Suceava”, a declarat Ion Lungu.

Centrul de telegestiune va permite ca în anumite situaţii să se controleze de la distanţă posibilitatea de oprire sau reconectare a anumitor stâlpi şi în diferite intervale orare pentru efectuarea de economisiri la consumul de energie electrică

Prin PIDU, municipiul reşedinţă de judeţ beneficiază de 22 de milioane de euro pentru implementarea a cinci proiecte.

Cel mai important proiect, de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava, în valoare de nouă milioane de euro, prevede în principal construcţia a două parcaje subterane cu 108 şi 55 de locuri, amenajarea unei piaţete care va primi numele de “Piaţa Ştefan cel Mare” şi reabilitarea pavajului pietonal cu dale din granit. Alt proiect este cel de reabilitare a iluminatului public în municipiu de la intrarea dinspre Fălticeni către ieşirea spre Botoşani şi prevede instalarea a 171 de stâlpi noi de iluminat şi 642 de corpuri de iluminat noi, iar al treilea proiect este cel pentru construcţia Centrului Tradiţiilor Bucovinene, care va avea prevăzute spaţii expoziţionale şi spaţii pentru producţia de artizanat.

Un alt proiect, în valoare de cinci milioane de euro prevede reabilitarea a 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote, iar un proiect de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii, ce prevede supravegherea spaţiului public din municipiu cu 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile, a fost inaugurat în luna mai a anului trecut.