Lungu: „Suntem singurul municipiu mare care are in proprietate iluminatul public”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul Primăriei municipiului Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei

TEXT LIVE:

“Vom încheia al doilea proiect din POR – iluminat public pe artera principală. Valoare lui este de 11,5 milioane de lei şi se va aplica de la Galleria Mall până în Burdujeni.

Suntem singurul municipiu mare care are în proprietate iluminatul public.

Reducerea consumului e de aproximativ 40% şi iluminatul e mult mai mare cu noile echipamente.

Principala problemă a Sucevei e deszăpezirea. Am făcut eforturi deosebite şi vom continua să cărăm zăpada din oraş. Vrem fluidizarea traficului urgent.

Principalul duşman e apa. Au început să apară gropi în asfalt. Avem echipe în teren cu reparaţii la rece cu pavele recuperabile. Vor mai apărea gropi.

Opoziţia şi Primăria au proiecte pe ordinea de zi a CL pentru acordarea de abonamente pentru elevi şi pensionari. Opoziţia vrea reduceri de 50%.

În acest an, două milioane de euro se acordă la TPL. Se fac eforturi deosebite. Nu putem da la toată lumea gratuitate pentru că nu avem atâţia bani.

Ne preocupa reducerea costurilor de administraţie la şcoli. La Scoala nr. 5 s-a abandonat un corp şi voi propune concesionarea acestuia pentru învăţământ privat. Clădirea are nevoie ugentă de reparaţii şi dacă cineva este interesat să o preia, este binevenit. Dacă nu, găsim solicitanţi. Vom încerca alte variante.”


Intră acum și în grupul de