Tragedie la Salageni, judetul Suceava! O femeie de 45 de ani a ars de vie in casa concubinului ei


Intră acum și în grupul de

O adevărată tragedie s-a înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri în localitatea Sălăgeni, comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava. O femeie în vârstă de 45 de ani a ars de vie în locuinţa concubinului ei. După stingerea flăcărilor, pompierii au mai găsit doar câteva părţi din cadavrul victimei, corpul acesteia fiind ars în proporţie de peste 70%.

Nici filmul incidentului nu este cu nimic mai prejos decât descoperirea. Potrivit datelor pe care le deţinem, incendiul a izbucnit în jurul orelor 21:30, flăcările cuprinzând locuinţa particulară a unui bărbat de 44 de ani din localitate, amplasată la ieşirea din satul Sălăgeni, izolată față de restul locuințelor din sat, la o distanță de aproximativ 400-500 m de drumul comunal principal, calea de acces spre imobil fiind inaccesibilă din cauza zăpezii.

Mai mult, proprietarul casei, tocmai se întorsese marţi dimineaţă din străinătate, fiind plecat la muncă în Portugalia. În imobil locuieşte doar el, iar în acea seară a venit şi cocubina lui în vârstă de 45 de ani, din acelaşi sat.

“În jurul orei 21:30, bărbatul a ieșit dezbrăcat din locuință și s-a deplasat la gospodăria vecinei sale, care locuiește la aproximativ 600 m de acesta şi căreia i-a spus să-l salveze întrucât casa sa este în flăcări, menţionând că în interiorul locuinței a rămas concubina lui, pe care nu a reuşit să o scoată afară”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Chemaţi în ajutor, la fața locului s-au deplasat de urgenţă pompierii militari din cadrul ISU Suceava care au reuşit localizarea şi stingerea incendiul după aproape patru ore de luptă cu flăcările. În paralel, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, care a suferit arsuri de gradele I şi II la nivelul feţei şi o intoxicaţie cu fum, după care l-au transportat la secţia UPU a Spitalului Judeţean, pentru tratament de specialitate.

În urma cercetărilor efectuate de către specialiştii aflaţi la faţa locului, s-au identificat, în mormanul de cenuşă în care se transformase casa, imobilul fiind distrus în proporţie de mai bine de 80%, printre resturile carbonizate şi plafonul prăbuşit, rămăşiţe ce păreau de natură umană, acestea fiind preluate de către legişti, urmând a se efectua necropsia.

Din primele cercetări a rezultat că toată nenorocirea s-a produs după ce bărbatul revenit acasă a vrut să încălzească locuinţa şi a suprasolicitat soba acesteia. „Cauza probabilă de producere a incendiului este efectul termic, focul izbucnind de la materialele combustibile amplasate necorespunzător faţă de sistemul de încălzire, fiind vorba despre lemne de foc umede puse pe sobă, la uscat”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de