Tanar din Marginea, prins cu 17 metri cubi de lemn de contrabanda


Intră acum și în grupul de

O acţiune de control derulată de organele de ordine sucevene pe drumurile din judeţul Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite săvârşite în regimul silvic s-a lăsat într-o singură zi cu amenzi de peste 4.000 de lei.

Acţiunea a fost derulată de poliţişti în colaborare cu specialişti din cadrul ITRSV, iar în urma acesteia, a fost confiscat aproximativ 26 de mc de material lemnos, în valoare de circa 60 de miliaone de lei vechi, care a fost dat în custodie pe bază de proces verbal la ocoalele silvice pe raza cărora au fost făcute confiscările.

Potrivit datelor obţinute din partea IPJ Suceava, cel mai mult de suferit a avut un tânăr de 23 de ani din comuna Marginea, conducătorul auro al unei autoutilitare care se deplasa pe DN 17A încărcată cu lemn rotund din specia răşinoase şi a fost oprit pentru control de lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, aflaţi în serviciul de patrulare pe raza comunei Vatra Moldoviţei, vineri, în jurul orelor 03:00.

„Solicitându-i-se să prezinte avizul primar de însoțire a lemnului pe care îl transporta, acesta a declarat verbal că nu deține acest document, lemnul fiind cumpărat de pe raza comunei Cârlibaba, de la diverse persoane. Materialul lemnos a fost transportat în depozitul O.S. Vama, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de peste 17 mc, care a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 2000 lei”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de