100 de gospodarii din comuna Marginea lasate pe intuneric de un sofer neatent


Intră acum și în grupul de

Un conducator auto neatent de pe o autospecială de transport material lemnos a lăsat pe întuneric vineri noapte 100 de gospodării din localitatea Marginea, judeţul Suceava.

Potrivit datelor pe care le deţinem, şoferul a acroşat cu macaraua folosită pentru încărcarea lemnelor firele de la reţeaua electrică aflată pe marginea drumului după care a rupt pur şi simplu trei stâlpi de susţinere a cablurilor.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că şoferul este un bărbat de 44 de ani din localitate iar în momentul în care a avut loc incidentul acesta conducea autospeciala încărcată cu aproximativ 17 metri cubi de lemn lucru rășinoase, ce avea dispozitivul de încărcare (graifăr) așezat în partea superioară a încărcăturii.

„Când a intrat pe raza comunei Marginea la km 65+400, la manevra de a vira la stânga din DN 2E, pe un drum comunal secundar, a acroșat firele de la rețeaua electrică, fapt ce a dus la ruperea a trei stâlpi ai rețelei electrice. Ca urmare a acestui fapt, 100 de gospodării au rămas fără curent electric, iar la fața locului s-au deplasat două echipe de intervenție a E-On Moldova, care au procedat la întreruperea alimentării cu energie electrică, pe tronsonul afectat” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Locuitorii afectaţi au fost nevoiţi să stea pe întuneric, remedierea reţelei electrice făcându-se deabia sâmbătă seară. Prejudiciu cauzat prin distrugerea celor trei stâlpi este de aproximativ 20.000 lei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere” din culpă.

Ghinionul conducătorului auto nu s-a oprit aici deoarece bărbatul nu a putut prezenta în faţa organelor de ordine documente pentru materialul lemnos transportat astfel că s-a dispus ridicarea acestuia în vederea confiscării și sancționarea contravențională.


Intră acum și în grupul de