Dupa finalizarea modernizarii cladirii, in fostul Cinema Modern va functiona un teatru profesionist, cu fonduri de la Consiliul Judetean


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, duminică, o nouă iniţiativă, ce presupune înfiinţarea unui Teatru profesionist la Suceava.

Astfel, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur va propune consilierilor judeţeni aprobarea unui proiect de hotărâre prin care se va înfiinţa un Departament de teatru în cadrul Centrului Cultural Bucovina.

În organigramă este prevăzută înfiinţarea unui post de regizor artistic, care va avea printre atribuţii analizarea unor studii de piaţă şi elaborarea unei strategii în vederea constituirii unui nucleu de teatru profesionist la Suceava.

Infrastructura necesară, sediu, sala de spectacole, sală de repetiţii, cabine, va putea fi disponibilă odată cu finalizarea lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina, prin modernizarea fostului cinematograf Modern.

Flutur consideră că evenimentele de gen, ce au fost susţinute financiar şi de Consiliul Judeţean au arătat că, la Suceava, există un public de teatru, tot mai numeros, care justifică existenţa teatrului într-un cadru instituţionalizat.

„Este un proiect mai vechi, pe care noi l-am susţinut şi pe care acum îl legăm de noul sediu al Centrului Cultural Bucovina. După finalizarea construcţiei, acolo va fi o sală modernă de spectacole, cu peste 300 de locuri, cu spaţii pentru actori, şi din acest motiv vrem să pregătim din timp o echipă care să se ocupe de înfiinţarea unui teatru la Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Modernizarea clădirii fostului Cinematograf Modern a început în urmă cu doi ani şi urmează să fie finalizată la sfârşitul acestui an, finanţarea fiind asigurată de la bugetul municipiului Suceava şi de la bugetul de stat.

CJ Suceava va obţine drepturi asupra clădirii fostului cinema Modern, ce este în patrimoniul Primăriei municipiului Suceava după ce CJ Suceava va transfera, municipalităţii, trei etaje pe care le are în proprietate în actuala clădire unde funcţionează Primăria Suceava.


Intră acum și în grupul de