Captura impresionanta de tigari la Bilca, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Vicovu de Jos împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava au reuşit, luni seară, o captură impresionantă de ţigări de contrabandă pe raza localităţii Bilca, judeţul Suceava.

Potrivit datelor pe care le deţinem, captura a fost realizată în timpul unei acţiuni derulate pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun şi „în cadrul căreia s-au impus verificări în zona fâşiei frontierei de stat cu Republica Ucraina precum şi verificarea mai multor căi de acces spre frontiera de stat”, după cum ne-a comunicat IPJ Suceava.

„În comun, polițiștii secţiei de poliţiei şi cei ai poliţiei de frontieră au verificat drumurile comunale spre frontiera de stat (fâşia verde) cu Ucraina, iar în jurul orei 20:00 au identificat în apropierea stâlpului de frontieră nr. 799, două cărări de urme ce indicau trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi pătrunderea pe teritoriul ţării cu un mijloc de transport auto”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Imediat după descoperire, organele de ordine au trecut la verificarea zonei, iar la o distanţă de circa 300 metri de frontieră, a fost identificată abandonată o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, în care erau încărcate mai multe baxuri cu ţigări de contrabandă.

În urma inventarierii acestora, în interiorul autoutilitarei au fost identificate peste 34.000 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 342.000 de lei.

„Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării şi a fost transportată la sediul SPF Rădăuţi – punctul de lucru Vicovu de Sus, iar autoutilitara folosită la comiterea infracţiunilor a fost indisponibilizată în vederea confiscării fiind tractată în aceeaşi locaţie. În prezent, cercetările sunt continuate, faţă de autori necunoscuţi, pentru comiterea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă” a mai adăugat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de