Lungu: „Vreau sa ne tinem de cuvant si sa luam cainii de pe strazi, pentru ca produc un foarte mare disconfort”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul Primăriei Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

TEXT LIVE:

“Pe 12 martie am fost programati la semnarea acordului de finantare cu fondurile elvetiene. Trebuie să facem planul de dezvoltare a energiei durabile

Reabilitarea termică a Primăriei, încălzirea verde a bazarului şi finalizarea iluminatului public sunt proiectele depuse pe fonduri elveţiene.

Aştept ca săptămâna viitoare Guvernul să ne dea bani ca să aducem cărbune din Portul Constanţa. Am cerut 100 de miliarde de lei ca să ne ajungă cărbunele.

Am discutat cu Ministerul Mediului pentru depunerea unui proiect pentru managementul riscului la inundaţii şi reabilitarea digurilor râului Suceava. Cam 100 de km.

Vrem să facem şi o zonă de agrement în Lunca Sucevei. Vom pregăti proiectul foarte bine. Vrem să consolidăm şi malurile pe Suceava, care trece prin mijlocul oraşului.

Ştiu că Suceava nu are probleme cu proiectul cu groapa ecologică. Ştiu că sunt probleme în alte părţi, dar proiectul la noi este în derulare.

Au fost consultaţi oamenii din Suceava şi în proporţie de peste 97% sunt de acord cu ridicarea câinilor fără stăpân de pe străzi. Vreau să ne ţinem de cuvânt şi să luăm câinii de pe străzi, pentru că produc un foarte mare disconfort.

Le spun sucevenilor că marele disconfort din oraş a trecut. Am pregătit 400.000 de răsaduri de flori, 5.000 de ghivece şi 2.000 de jardiniere.

Suntem parteneri în proiectul << Tinerii au talent >>, în colaborare cu Iulius Mall. Probabil vom juriza.

Nu comentez subiectul cu Petru Carcalete. Probabil că dl Flutur vă poate răspunde mai bine la întrebări.”


Intră acum și în grupul de