Olarean despre candidatura lui Carcalete: „Nu are cu ce sa ma incurce!”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean (PDL), a declarat ca este candidatul PDL pentru funcţia de primar al municipiului şi a evitat să comenteze anuntul şefului său de la organizaţia de partid, Petru Carcalete, care a anunţat că va candida din partea PNL la aceeaşi funcţie.

„Nu am ce comenta acest subiect. Eu sunt candidatul PDL”, a declarat cu fermitate presei, Aurel Olărean”.

Primarul in functie al municipiului Rădăuţi consideră că o eventuală candidatură a lui Petru Cacalete nu il va încurca in cursa pentru recâştigarea fotoliului de primar.

„Voturile mele sunt ale mele. Carcalete are voturile lui si Nistor Tatar pe ale lui”, a explicat Olărean care l-a acuzat pe şeful său de partid că a blocat actiunile din CL Rădăuţi.

„El m-a blocat in CL în ultimii ani. Mi-a pus contre. Nu a ţinut cu PDL”, a conchis Aurel Olărean.

Surse din mediul politic rădăuţean sustin că Petru Carcalete ar fi semnat marţi seara adeziunea la PNL.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Suceava, Alexandru Băişanu a evitat să confirme informaţia lăsând să se înţeleagă că acest anunţ va fi făcut public într-o conferinţă de presă extraordinară.

Liderul PDL Rădăuţi, Petru Carcalete, a confirmat, marţi, că va candida din partea PNL la Primăria municipiului Rădăuţi.

Carcalete, care este şi vicepreşedinte al PDL Suceava, consilier judeţean, preşedinte al Comisiei de învăţământ din CJ Suceava, preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava, a anunţat, într-o conferinţă de presă că va candida din partea PNL la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, după ce PDL a decis să-l susţină pe actualul primar, Aurel Olărean. Petru Carcalete a spus că încă nu s-a înscris în PNL şi că se aşteaptă să fie exclus din PDL după acest anunţ. El a recunoscut că situaţia este cunoscută de liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur.

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a evitat să comenteze această declaraţie a lui Petru Carcalete. Întrebat dacă ştie că Petru Carcalete a anunţat că se va înscrie în cursă pentru funcţia de primar din partea PNL, Flutur a răspuns că „poate vine PNL la noi”. El a arătat că PDL Suceava este în proceduri de desemnare a candidaţilor pentru alegerile locale şi că nu vrea să comenteze cazul. „Sunt jocuri politice pe care nu le comentez”, a spus Flutur. El a subliniat că Petru Carcalete este un om cu care a lucrat foarte bine în echipă.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că a purtat de mai mult timp discuţii cu Petru Carcalete în legătură cu o eventuală candidatură. „Dacă a anunţat că va candida, să-l credem pe cuvânt şi să facă adeziune la PNL şi îl vom susţine la Primăria Rădăuţi din partea PNL, unde sperăm ca USL să câştige”, a spus Băişanu. El a precizat că acesta este unul dintre membrii puternici ai PD care vor părăsi barca lui Gheorghe Flutur. „Va urma o perioadă în care şi alţi membri liberali din PD se vor întoarce în PNL, dar vor fi şi membri democraţi care renunţă la echipa lui Gheorghe Flutur”, a spus Băişanu.

Petru Carcalete a fost lider al PNL Rădăuţi până în 2007 când s-a înscris în PLD alături de Gheorghe Flutur şi apoi a continuat activitatea în PDL.

Actualul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este membru PDL, iar în mandatul 2004-2008 a fost deputat PD.


Intră acum și în grupul de