Primarul Lungu vrea ca Suceava sa redevina „un oras al florilor” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Primăriei Suceava aşteaptă cu nerăbdare venirea primăverii pentru a putea demara în forţă campania de înfrumuseţare a municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit primarului Ion Lungu, în acest sens, se află deja pregătite în serele Primăriei foarte multe răsaduri de flori pentru ca odată ce timpul permite să fie plantate în oraş. Pe lângă flori, în municipiu vor fi plantaţi şi arbuşti şi vor fi vopsite bordurile şi grilajele metalice care despart troturele de partea carosabilă.

„Disconfortul mare din municipiul Suceava a trecut, chiar şi în centrul oraşului, pe şantierele existente se va lucra mai mult la finisaje astfel că putem trece şi la înfrumuseţarea acestuia. În acest sens, avem pregătite 400.000 de flori, 5.000 de ghivece şi 1.500 de jardiniere”, a declarat edilul şef, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri.

Lungu a mai afirmat că pentru prima dată anul acesta se are în vedere şi implementarea unui proiect de amenajare peisagistică prin care se are în vedere schimbarea imaginii sensurilor giratorii, fiind alese trei dintre ele, cel de la Galeria Mall, cel din Burdujeni şi cel de pe strada Mitropoliei.

„Vrem până la sărbătorile de Paşti oraşul să arate curat şi înfrumuseţat pe cât este posibil şi ne dorim ca în această vară, Suceava să redevină un oraş al florilor”, a mai adăugat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de