Tratatul fiscal al UE a scos in strada circa 100 de sindicalisti suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Noul Tratat fiscal al Uniunii Europene a stârnit nemulţumiri şi în rândul sindicaliştilor suceveni, care au protestat miercuri după-amiază, împotriva acestuia, în faţa Palatului Administrativ din Suceava.

Astfel, aproximativ o sută de persoane, membri ai BNS şi Cartel Afla, au scandat „Ruşine să vă fie!”, „Jos Băsescu!”, „Vrem să muncim, nu să cerşim!”, „Noi austeritate, voi prosperitate!”, „Jos Mafia!” şi „Hoţii!”. Sindicaliştii din domeniul termoficării, energetic, Poştă, telecomunicaţii, dar şi ai sindicatului Poliţiştilor s-au manifestat zgomotos în faţa Prefecturii Suceava, suflând în fluiere sau vuvuzele.

Liderul BNS Suceava, Iordănel Secrieru, a declarat că sindicaliştii au fost aduşi din nou în stradă din cauza măsurilor de austeritate ale actualei guvernări. „După cum ştiţi, la nivel naţional se desfăşoară mai multe mişcări de protest împotriva Tratatului fiscal care prevede, în continuare, măsuri de austeritate pe lângă cele deja existente. Bravo lor, celor de la conducere, care au reuşit să ne aducă în această situaţie”, a spus Secrieru. El a subliniat că dialogul social nu a existat şi nici nu există în această guvernare. „Avem un dialog al surzilor şi al muţilor. De aceea ieşim din nou în stradă”, a mai spus liderul BNS Suceava.

O delegaţie a reprezentanţilor sindicaliştilor a transmis prefectului lista cu revendicări.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat că fiecare sindicat în parte a prezentat revendicări proprii. „Le-am solicitat să prezinte fiecare memorii în scris cu aceste revendicări pentru ca acestea să fie apoi înaintate de mine ministerelor de resort care să le analizeze şi să le găsească soluţionarea”, a spus prefectul.

Protestul s-a încheiat la ora 18 fără să fie înregistrate incidente.

Sindicaliştii “Cartel Alfa” şi BNS protestează astfel alături de colegii lor europeni faţă de Tratatul fiscal al UE, considerând că impunerea unei austerităţi “va arunca Europa în recesiune”.

Confederaţia Europeană a Sindicatelor (CESETUC) organizează miercuri manifestaţii în toate cele 27 de ţări pentru a denunţa şi a condamna acest tip de guvernanţă şi pentru a propune alternative pentru locuri de muncă şi justiţie socială. Acţiunea de protest are loc în ajunul summit-ului European, dominat de tema austerităţii şi disciplinei bugetare.

Membrii “Cartel Alfa” solicită amânarea semnării de către România a tratatului austerităţii, cel puţin până în momentul în care vor fi îndeplinite criteriile pentru accesul în zona Euro, crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente prin aplicarea şomajului tehnic, respectarea acordului privind creşterea salariului minim garantat în plată, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale, combaterea muncii la negru şi a muncii la gri, restabilirea unui dialog social responsabil, o reformă a sănătăţii în beneficiul contribuabililor, asigurarea unei pensii decente, conform muncii prestate.


Intră acum și în grupul de