Malurile raului Suceava din cartierul Itcani ar putea deveni zona de agrement (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Malurile râului Suceava şi digurile acestuia din zona Iţcani şi până în apropierea societăţii Termica ar putea deveni zonă de agrement pentru locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ.

Asta numai dacă proiectul pe care Primăria oraşului intenţionează să-l depună la Administraţia Naţională Apele Române va fi aprobat şi finanţat. Conform afirmaţiilor făcute de primarul Sucevei, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, este vorba despre un proiect POS Mediu care să se bucure de finanţare europeană pentru reabilitarea şi consolidarea digurilor râului Suceava pe o distanţă de aproximativ 10 km.

Pe lângă lucrările care privesc înlăturarea riscului la inundaţii, se doreşte dezvoltarea în paralel a unor piste de alergare, alei cu bănci şi alte elemente ce ţin de o zonă de agrement.

„Peste tot în lume unde sunt râuri acestea sunt valorificate de administraţiile locale în acest sens, iar noi avem şi şansa că râul Suceava trece prin mijlocul oraşului practic. Este un proiect de perspectivă care ne dorim să-l finalizăm până în 2013 odată cu rebilitarea celor două poduri rutiere”, a declarat edilul-şef al municipiului, Ion Lungu.

O primă estimare a necesarului financiar pentru realizarea proiectului indică suma de minim 20 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de