Municipalitatea suceveana mai are nevoie de 10 milioane de lei pentru achizitionarea carbunelui necesar functionarii Termica SA (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În Portul Constanţa mai sunt 15.000 de tone de cărbune contractate de municipalitatea suceveană pentru funcţionarea Termica SA, pentru achiziţionarea acestei cantităţi fiind nevoie de 10 milioane de lei, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul-şef al oraşului a arătat, într-o conferinţă de presă, că a solicitat ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care municipiului să-i fie alocată suma de 10 milioane de lei necesară plăţii cărbunelui pentru funcţionarea Termica SA. „Am solicitat bani pentru Termica să plătim cărbunele din port, să putem ieşi din iarnă”, a spus Lungu.

El a precizat că Hotărârea de Guvern ar putea fi adoptată în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului. Primarul a mai menţionat că municipalitatea a achitat în acest an, de la bugetul propriu, 10 milioane de lei pentru Termica SA în contul subvenţiei la energia termică.

Firma de termoficare a municipiului Suceava, Termica SA, a funcţionat, în perioada cât a fost ger, la capacitate dublă pentru că a fost solicitată de Sistemul naţional de energie să furnizeze şi energie electrică, astfel că stocurile de cărbune necesar funcţionării au fost completate zilnic.

Primarul a dat asigurări că stocurile de combustibili ale societăţii de termoficare sunt suficiente pentru asigurarea încălzirii până la sfârşitul iernii.


Intră acum și în grupul de