Noul ministru al Turismului spune ca anuntul facut de fostul ministru Udrea privind reabilitarea termica a locuintelor s-a bazat pe un aviz informal pozitiv (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Cristian Petrescu, a declarat, vineri, la Suceava, că va trebui crescută cota alocată din bugetul MDRT pentru programul de reabilitare termică a blocurilor. Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă programul de anvelopare a clădirilor anunţat de fostul ministrul, Elena Udrea, ce urma să fie finanţat din fonduri ale Uniunii Europene mai este valabil, el a răspuns că şansele sunt foarte mici. „Discuţiile la Comisia Europeană au fost de a muta fonduri de pe Fondul Social pe acest program. Şansele sunt foarte mici”, a spus Petrescu. El a arătat că anunţul făcut în luna decembrie de fostul ministru al Dezvoltării s-a bazat pe un aviz informal pozitiv. „A fost un aviz informal pozitiv. Lucrurile s-au schimbat pe parcurs”, a spus Petrescu.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că autorităţile locale au cerut Uniunii Europene să asigure finanţarea unor proiecte prin redistribuirea de fonduri de pe alte programe. El a spus că reabilitarea energetică a blocurilor este foarte importantă întrucât acum se fac investiţii în noi centrale termice, dar căldura „pleacă pe geam” şi consideră că din următorul exerciţiu bugetar ce începe în 2014 va trebui găsită formula pentru finanţarea anvelopării blocurilor. „Aştept ziua când banii vor veni direct pe regiuni ca să îi putem noi aloca acolo unde sunt probleme”, a spus Flutur.

Fostul ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat la sfârşitul lunii decembrie 2011 că în 2012, MDRT intenţionează să reabiliteze termic circa 250.000 de apartamente, după ce a primit avizul Comisiei Europene de a transfera pentru reabilitare sume de la alte programe. Ea a afirmat, în 20 decembrie 2011, într-o conferinţă de presă că reabilitările termice cu fonduri europene vor începe în primăvara acestui an şi că oficialii europeni au fost de acord cu realocarea a 360 milioane de euro de la alte programe operaţionale sectoriale pentru reabilitarea termică a clădirilor.


Intră acum și în grupul de