Seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, revocat din functie, dupa ce a trecut in barca lui Baisanu


Intră acum și în grupul de

La două ore de la semnarea adeziunii la PNL, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, a fost schimbat din funcţie. Potrivit unor surse din administraţia judeţului Suceava, ministrul Educaţiei, Ovidiu Baba, a emis, luni, un ordin, nr. 3433, potrivit căruia, de luni încetează detaşarea lui Petru Carcalete în funcţia de inspector şcolar general al ISJ Suceava. Totodată, ordinul prevede că fostul inspector şcolar general revine la catedra rezervată.

Contactat telefonic, Petru Carcalete a declarat că nu a primit nici un ordin de încetare a detaşării în funcţia de inspector şcolar general. „Nu cunosc”, a spus Carcalete.

Ordinul de încetare a detaşării lui Carcalete a fost trimis în jurul orei 16, la două ore după ce liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că acesta s-a înscris în PNL.

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Balan, secretarul general al organizatiei judeţene Suceava a democrat-liberalilor suceveni, a declarat că nu este la curent cu demiterea şefului ISJ Suceava. “Poate fi doar o suprapunere nefericită de evenimente”, a explicat parlamentarul sucevean.

Petru Carcalete este şi consilier judeţean şi preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava, iar pentru că s-a înscris într-un alt partid urmează să-şi piardă şi calitatea de ales judeţean. Următorul pe lista de consilieri judeţeni ai PDL Suceava este Anton Filipiuc, vicepreşedinte al PDL Vatra Dornei, şeful Exploatării Miniere Crucea.

Liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat, luni, că şeful ISJ Suceava, consilierul judeţean Petru Carcalete, vicepreşedinte al PDL Suceava, preşedinte al PDL Rădăuţi, s-a înscris în PNL şi va fi candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de