Nechifor sustine ca presiunile jandarmilor asupra protestatarilor suceveni continua. Vezi ce spune IJJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Protestatarii suceveni sunt căutaţi acasă de jandarmi şi sfătuiţi să renunţe la proteste, a declarat luni preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. Liderul social-democraţilor suceveni a spus într-o conferinţă de presă că are în continuare semnale de la oamenii care protestează în faţa Palatului Administrativ că sunt presiuni asupra lor de a se opri. „Asta face Jandarmeria mai nou. Merg jandarmii acasă la om, la părinţii lui şi la rude pentru a-i determina să nu mai protesteze”, a spus liderul PSD Suceava care a prezentat cazul unei pensionare care a participat la proteste încă de la început şi s-a plâns că este intimidată de jandarmi şi i s-a cerut să stea acasă.

El a arătat că protestatarii nu reprezintă un atac la siguranţa naţională şi consideră că prin comportamentul său şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, generalul Eugen Şalar, „a devenit foarte portocaliu” şi nu înţelege că românii şi-au câştigat, tot în stradă, dreptul la liberă exprimare. Totodată, Nechifor a arătat că susţine în continuare ca zona unde se desfăşoară protestele să fie declarată Agora civică şi să fie locul în care sucevenii să poată să-şi exprime nemulţumirile indiferent cine este la putere.

Pe de altă parte, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, a arătat într-un comunicat că este o instituţie publică apolitică, care îşi îndeplineşte atribuţiile prevăzute de lege, indiferent de partidele politice aflate la guvernare. „Cetăţenii înţeleg acest lucru, aspect reliefat şi de ultimele două sondaje de opinie, potrivit cărora Jandarmeria Română ocupă una din primele poziţii (locurile 3, 4) în topul încrederii cetăţenilor în instituţiile statului”, se arată în comunicat.

Totodată, sursa citată subliniază că declaraţiile făcute în ultima perioadă referitoare la simpatiile politice ale unor persoane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava sunt nefondate şi face un apel la responsabilitate în ceea ce priveşte declaraţiile publice. „De asemenea, facem un apel şi către cetăţeni să-şi exercite dreptul la liberă exprimare în cadru organizat şi cu respectarea prevederilor legale. Atât timp cât legea va fi respectată, jandarmii nu vor aplica nici un fel de sancţiune contravenţională”, se arată în comunicatul IJJ Suceava.

Din 13 ianuarie, în faţa Palatului Administrativ din Suceava se adună, în fiecare seară, începând cu ora 18.00, câteva zeci de persoane care scandează sloganuri împotriva actualei puteri, cer demisia preşedintelui şi alegeri anticipate.


Intră acum și în grupul de