Probleme inca din prima zi de inscrieri in clasa zero si clasa I


Intră acum și în grupul de

Entuziasmul cu care părinţii suceveni s-au prezentat la primele ore ale dimineţii de luni să-şi înscrie copii în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I, a fost diminuat din cauza blocării server-ului MECTS, special conceput pentru înscrierea viitorilor şcolari.

„În jurul orei 09.00, am încercat să înscriu o fetiţă la clasa pregătitoare şi am constatat că site-ul Ministerului era inaccesibil, iar serverul pentru înscriere nu funcţiona. Defecţiunea a fost remediată în timp util, moment după care nu au mai existat probleme în acest sens. Încă de dimineaţă la secretariatul şcolii noastre am înregistrat în jur de 50 de copii la clasa pregătitoare şi clasa I”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Ramona Boişteanu, secretară la Şcoala Generală Nr.3 Suceava.

Pe de altă parte, surse avizate din cadrul altor şcoli generale din Suceava au declarat că nu au întâmpinat astfel de probleme. “La şcoala noastră nu au existat probleme la înscriere. Până în prezent, avem 150 viitori elevi în clasa I, respectiv 80 de copii înscrişi la clasa pregătitoare”, au explicat surse din cadrul Şcolii cu clasele I-VII Nr. 9 “Ion Creangă” din Suceava.

Probleme nu s-au înregistrat nici la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, acolo unde nu se va înfiinţa clasa pregătitoare, din cauza faptului că liceul este unul vocaţional. Până la acest moment, au fost înscrişi 42 de elevi în clasa I, în etapa a II-a de înscrieri care va avea loc tot în luna martie, urmând a fi ocupate şi celelalte 8 locuri rămase libere. Menţionăm că pentru clasa I liceul sucevean dispune de un total de 50 de locuri.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I care s-a desfăşurat luni, 5 martie, continuă până în data de 16 martie 2012. Până atunci, zilnic, între orele 08.00 – 16.00, părinţii sunt aşteptaşi la secretariatele unităţilor de învăţământ pentru a-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi.


Intră acum și în grupul de