Sprijin de la Primaria Suceava in vederea montarii de sisteme proprii de incalzire in apartamentele din municipiu. Vezi aici in ce conditii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Scările de bloc din municipiul Suceava, unde majoritatea locatarilor au centrale de apartament, vor fi debranşate de la reţeaua centralizată de termoficare, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu. El a spus că Primăria va sprijini familiile ce locuiesc în astfel de scări de bloc să-şi monteze sisteme proprii de încălzire întrucât plătesc foarte mult încălzirea.

Edilul-şef al Sucevei a exemplificat cu situaţia a două familii care locuiesc pe o scară de bloc unde restul de 14 apartamente sunt încălzite cu centrale termice de apartament, iar cei ce primesc agent termic în regim centralizat au costuri foarte mari la încălzire şi nu-şi permit să le achite. „Au facturi de zece milioane de lei vechi şi nu au cum să le plătească”, a spus Lungu. El a arătat că astfel de „anomalii” sunt înregistrate în mai multe zone şi că fiecare situaţie trebuie analizată şi soluţionată.

Lungu consideră că Primăria ar putea să subvenţioneze, punctual, aceste familii, pentru a-şi monta sisteme proprii de încălzire, iar întreaga scară de bloc să fie apoi debranşată de la reţeaua centralizată de termoficare. „Această situaţie a fost determinată de legislaţie care permite ca pe un condomeniu să existe mai multe tipuri de încălzire”, a spus primarul.

El a mai făcut şi un apel locuitorilor Sucevei să-şi achite facturile la încălzire, subliniind că municipalitatea a făcut eforturi să asigure confortul termic pe perioada iernii şi în acelaşi timp, a menţinut la 185 de lei preţul gigacaloriei.


Intră acum și în grupul de