Lungu promite ca, anul acesta, va strange toti maidanezii de pe strazile Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în cadrul şedinţei din luna martie a CL Suceava va fi adoptată strategia de soluţionare a problemei câinilor fără stăpân în conformitate cu rezultatul consultării populaţiei privind gestionarea problemei maidanezilor din municipiu, iar până în luna iunie urmează să fie construit încă un adăpost pentru câinii vagabonzi. „E clar ce avem de făcut. Ne vom ţine de cuvânt să strângem anul acesta câinii de pe străzi”, a spus Lungu, într-o conferinţă de presă.

Edilul-şef al Sucevei a anunţat că a fost încheiată consultarea populaţiei privind gestionarea problemei câinilor fără stăpân din municipiu, la chestionarele distribuite prin asociaţiile de proprietari răspunzând 5150 de persoane. Potrivit lui Lungu, din totalul sucevenilor care au răspuns acestor chestionare, un număr de 4987, reprezentând 96,83 la sută, s-au pronunţat pentru capturarea câinilor vagabonzi şi preluarea lor în adăposturile municipalităţii.

Sucevenii au fost întrebaţi, prin chestionare distribuite prin asociaţiile de proprietari, dacă doresc ca aceşti câini să fie strânşi de pe străzi, sterilizaţi şi îngrijiţi în padocurile municipalităţii, dacă doresc ca după sterilizare câinii să fie din nou lăsaţi liberi în municipiu, dar şi dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor bolnavi, periculoşi sau agresivi.

În prezent, în municipiul Suceava sunt aproximativ 3.000 de câini fără stăpân, din care 1.500 sunt în adăpostul municipalităţii, iar restul pe străzi.


Intră acum și în grupul de