Parcul Spitalului Judetean Suceava va fi modernizat. Vezi care este valoarea proiectului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un parc de agrement va fi amenajat în Curtea Spitalului Judeţean Suceava, pe o suprafaţă de 2,5 hectare. Contractul de execuţie a acestui parc finanţat cu 400.000 de euro din Fondul de Mediu a fost semnat joi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi un reprezentant al firmei „Art Peisaj”.

Şeful administraţiei judeţene a spus într-o conferinţă de presă că finanţarea amenajării acestui parc de agrement va fi de 400.000 de euro, din care 98 la sută din sumă va fi asigurată de Fondul de Mediu, iar 2 la sută de Consiliul Judeţean Suceava, lucrările urmând să fie încheiate în 12 luni. Flutur a precizat că acest parc va cuprinde 2,6 kilometri de gard viu, 810 metri de alei cu piatră cubică, 30 de stâlpi de iluminat cu trei braţe şi 82 de stâlpi de iluminat cu un braţ, bănci, sistem de irigare a parcului dar şi o fântână arteziană.

Întrebat care este rolul fântânii arteziene, directorul spitalului, Vasile Rîmbu, a arătat că apa înseamnă viaţă. „Când mergem la spital mergem cu speranţa că ne facem bine, iar apa înseamnă viaţă”, a spus Rîmbu. El a menţionat că acest parc va fi cu caracter public şi că va putea fi utilizat de toţi sucevenii.

Directorul SJU Suceava a mai spus că doreşte ca în perioada următoare să înceapă lucrările de reabilitare termică exterioară a spitalului, fondurile necesare fiind de 5-6 milioane de lei, o parte din fonduri urmând să fie alocate de MS, restul de la CJ şi din fonduri proprii.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că a solicitat Ministerului Sănătăţii să aloce 3 milioane de lei pentru anveloparea exterioară a clădirii spitalului sucevean, dar şi pentru modernizarea instalaţiilor electrice din clădire.

În ultimii trei ani, în SJU Suceava s-au investit peste 10 milioane de euro în lucrări de reamenajare a clădirilor spitalului şi dotări cu aparatură, a mai spus Rîmbu.


Intră acum și în grupul de