Carcalete: „I-am spus lui Flutur foarte clar ca daca nu se respecta statutul, voi parasi partidul. El nu a crezut pana in ultima clipa ca voi pleca” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În PDL nu se respectă opiniile organizaţiilor şi deciziile se iau chiar în afara prevederilor statutare, a declarat, joi, fostul preşedinte al PDL Rădăuţi, arătând că aceasta este principala cauză pentru care a revenit în PNL. „În PDL, acum se întâmplă lucruri care nu plac multora. Nouăzeci la sută din oamenii din PDL nu sunt mulţumiţi. În PDL oamenii nu au curaj să vorbească, deşi deciziile se iau în afara statutului. Când o organizaţie nu are voie să se exprime este foarte grav”, a spus Carcalete, într-o conferinţă de presă organizată de PNL.

El a făcut referire la decizia organizaţiei PDL Rădăuţi de a nu-l mai susţine pe actualul primar PDL, Aurel Olărean, pentru un nou mandat, democrat-liberalii rădăuţeni stabilind să susţină candidatura lui Petru Carcalete. „PDL nu a pus nici măcar în discuţie ce a hotărât organizaţia PDL de la Rădăuţi. Noi am făcut toţi paşii statutari şi nici măcar nu ne-au luat în seamă”, a spus Carcalete. El a precizat că i s-a transmis că la Rădăuţi candidatura lui Aurel Olărean a fost stabilită de conducerea centrală.

Carcalete a menţionat că i-a spus preşedintelui PDL Suceava, Gheorghe Flutur, foarte clar că dacă nu va fi respectat statutul va părăsi partidul. „El nu a crezut până în ultima clipă că voi pleca.(…) În discuţiile cu Flutur în toţi anii aceştia am fost singurul care a cedat. Era acum momentul să cedeze şi el”, a spus Carcalete. El a mai arătat că regretă că se desparte de unii colegi din PDL, dar ştie că toţi aceştia au fost de acord că trebuia să fie desemnat candidat de primar la Rădăuţi.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat la rândul său că este important ca la Rădăuţi USL să facă echipă şi să-l trimită acasă pe Aurel Olărean, actualul primar PDL, întrucât acesta nu a făcut mai nimic din ceea ce-şi doreau rădăuţenii.

Carcalete, fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a fost schimbat din funcţie, luni, la două ore de la înscrierea lui în Partidul Naţional Liberal, acesta urmând să fie candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. Petru Carcalete a fost lider al PNL Rădăuţi până în 2007, când s-a înscris în PLD alături de Gheorghe Flutur şi apoi a continuat activitatea în PDL

Actualul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este membru PDL, iar în mandatul 2004-2008 a fost deputat PD.


Intră acum și în grupul de