Parcul auto al masinilor confiscate din Vama Siret s-a imbogatit cu doua noi achizitii


Intră acum și în grupul de

În mai puţin de 24 de ore, vameşii din Punctul de Trecere al Frontierei Siret au reţinut în vederea confiscării două noi autoturisme după ce în acestea au fost descoperite peste 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Potrivit DRAOV Iaşi, în după-amiaza zilei de miercuri şi la primele ore ale zilei de joi, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au dejucat 5 tentative de introducere ilegală pe teritoriul României a produselor din tutun de contrabandă. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării mai mult de 2.000 de pachete de ţigări şi 2 autoturisme care aveau locaşuri special amenajate pentru disimularea ţigărilor de contrabandă.

În acelaşi timp, organele de control au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 350 de milioane de lei vechi.

Autovehiculele reţinute, un Mercedes Benz şi un Opel Vectra, înmatriculate în Ucraina şi conduse de cetăţeni ucraineni aveau modificări structurale efectuate în rezervor, sub bord şi în toba de eşapament.

“În acelaşi interval, inspectorii vamali au mai descoperit circa 1.000 de pachete de ţigări de diverse mărci, ascunse şi nedeclarate, în trei microbuze ce transportau colete neînsoţite pe ruta Ucraina – Italia. Cele trei microbuze erau înmatriculate în Ucraina şi conduse de cetăţeni ucraineni. Ţigările se aflau în bagajele personale ale şoferilor şi în coletele ce conţineau alimente”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DRAOV Iaşi, insp.princ. Liana Barbu.


Intră acum și în grupul de