Recursul lui Vasilica Puscasu, amanat din nou


Intră acum și în grupul de

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, vineri, pentru a doua oară, judecarea recursului în cazul extrădării în Austria a omului de afaceri sucevean Vasilică Puşcaşu, acuzat de jaf armat în oficii poştale austriece.

Avocaţii lui Puşcaşu au cerut, vineri, termen pentru pregătirea apărării după ce, joi, aceştia au cerut amânarea procesului motivând că inculpatul doreşte să fie prezent la proces.

ICCJ a decis amânarea cauzei până în 16 martie.

Curtea de Apel Suceava a decis în data de 1 martie 2012 punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui Puşcaşu, decizia fiind atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De la începutul acestui an se află în dezbaterea instanţelor din România cererea extrădării formulată pe numele lui Puşcaşu, acesta reuşind amânarea luării unei măsuri definitive după ce s-a internat la sfârşitul lunii ianuarie în spitalul din Suceava unde a fost supus unei operaţii de hernie de disc.

După această intervenţie chirurgicală, Puşcaşu a cerut expertize medicale prin care să se stabilească dacă este transportabil fără să i se înrăutăţească starea de sănătate, iar Institutul de Medicină Legală Iaşi a concluzionat că acesta poate fi transportat.

În aceste condiţii Curtea de Apel Suceava a dispus punerea în aplicare a mandatului european de arestare precum şi prelungirea măsurii arestării preventive împotriva lui Vasilică Puşcaşu până când va fi extrădat efectiv către statul austriac.

Vasile Puşcaşu arăta, într-un comunicat transmis presei, că este nevinovat şi că în cazul său este vorba de o confuzie nefericită pentru el.

“Nu am nicio legătură cu acuzaţiile care mi se aduc. Cum am spus şi în instanţă, sunt la dispoziţia anchetatorilor şi mă voi prezenta în faţa autorităţilor ori de câte ori voi fi solicitat. Am toată disponibilitatea pentru a colabora cu procurorii români, dar şi cu cei din Austria, pentru a lămuri acuzaţiile formulate la adresa mea. La mijloc este o confuzie nefericită pentru mine. Din păcate, astfel de confuzii se întâmplă, chiar anul trecut existând două situaţii de acest gen în România. Sunt nevinovat şi am încredere că justiţia română, în colaborare cu autorităţile austriece, îmi vor da dreptate”, se arăta în comunicat.

Vasile Puşcaşu, om de afaceri sucevean, este acuzat de organele judiciare din Austria că în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, împreună cu o altă persoană, au intrat armate în două sucursale bancare, unde au constrâns angajaţii, ameninţându-i cu pistolul, să le dea banii din seifuri, prejudiciul fiind de 265.000 de euro la o bancă din Oberdorf şi de 70.000 de euro la una din Klagenfurt.

Firma unde Puşcaşu este director derulează, ca subcontractant, lucrări de modernizare a străzilor din municipiul Suceava printr-un proiect cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional.

Vasile Puşcaşu a fost reţinut în 11 ianuarie, de poliţiştii suceveni ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Intervenţie Rapidă – IPJ Suceava, la acţiune participând şi poliţişti din Direcţia de Investigaţii Criminale, precum şi o echipă de poliţişti austrieci.


Intră acum și în grupul de