Flutur le-a explicat tinerilor democrat-liberali ca mesajul de centru-dreapta al PDL va conta in campania electorala viitoare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Una din valorile de dreapta este responsabilitatea şi noi ne-am asumat reformele”, le-a transmis, vineri, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur tinerilor democrat-liberali ce participă la Şcoala Naţională de Management Politic de la Suceava, subliniind că PDL, partid despre care se spune că vine din centru-stânga, „şi-a luat botezul de centru-dreapta” prin refomele pe care a avut curajul să le facă.

El a subliniat că stânga nu gândeşte în acelaşi fel şi a exemplificat cu situaţia din 2009, când PSD a rupt alianţa de guvernare cu PDL pentru că nu a dorit să-şi asume costul politic al reformelor. „Când criza a început să îşi arate colţii, PSD a fugit de la guvernarea cu noi. Ne-a lăsat să guvernăm singuri în plină criză. Stânga a fugit de la serviciu. Asumarea de răspundere şi fuga de la serviciu face diferenţa între dreapta şi stânga”, a spus Gheorghe Flutur.

El le-a spus tinerilor democrat-liberali că mesajul de centru-dreapta al PDL va conta în campania electorală viitoare, arătând că dacă în cazul alegerii primarului, primează calitatea omului, alegerea consiliilor judeţene şi locale „se încarcă politic”.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai arătat că modernizarea României este principalul lucru care trebuie discutat, începând de la modificarea Constituţiei, Parlament unicameral, reducerea numărului de parlamentari, descentralizare şi reorganizare teritorială.

Flutur a menţionat că din 22 de ani de politică post revoluţionară, în primii 15 ani au fost dezbateri doar despre împărţirea proprietăţii de stat, despre retrocedare şi privatizări. „În anii 2000 dezbaterile erau despre restituiri şi privatizări. Mai mult de astea s-au ocupat politicienii în loc de modernizare”, a spus prim-vicepreşedintele PDL. El le-a mai spus tinerilor democrat-liberali că după aderarea la Uniunea Europeană PDL a câştigat toate alegerile fiind apreciat, inclusiv în afara ţării, ca partid reformator.

Flutur a subliniat însă că rolul membrilor PDL e către comunicarea cu omul de rând care se întreabă ce obţine el din modernizare sau din reducerea cheltuielilor. „Omul de rând se întreabă ce am din asta? Strâng cureaua la cheltuieli şi fac infrastructură sau las cureaua şi merg prin gropi? Reducerea salariilor a însemnat poate şi câţiva kilometri de drum în plus. Omul începe să înţeleagă când vede că şi în alte ţări se petrece asta şi se întreabă dacă nu cumva e bine că am luat măsurile din timp, că am făcut lucrurile cu cap”, a mai spus Flutur.

El a adăugat că alocarea chibzuită a banilor va conduce la crearea de locuri de muncă. „Să îi facem pe investitori să vină pentru că au toate condiţiile ca să lucreze civilizat”, a spus liderul democrat-liberal.


Intră acum și în grupul de