Rectorul Valentin Popa a prezentat noua structura de conducere a Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava. Afla aici care sunt noii prorectori (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Numit recent rector al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a prezentat joi, noua structură de conducere din cadrul instituţiei sucevene de învăţământ superior, formată dintr-o echipă tânără, ai cărei membri nu depăşesc vârsta de 49 de ani, atâţia câţi a împlinit învăţământul superior la Suceava.

În cadrul unei conferinţe de presă, Valentin Popa i-a anunţat în noua structură de conducere, în calitate de prorectori, pe: prof. univ. dr. Mircea Diaconu, pentru Activitatea didactică şi asigurarea calităţii, prof. univ. dr. Mihai Dimian, pentru Activitatea ştiinţifică, prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, pentru Baza materială şi probleme studenţeşti şi prof. univ. dr. Ştefan Purici, pentru Imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană. Rectorul sucevean a mai informat şi că Senatul USV, cel mai înalt for de decizie şi deliberare la nivelul universităţii, va fi reprezentat de către preşedintele ales, conf. univ. dr. Liviu Popescu.

Precizăm că procesul de numire a prorectorilor a presupus efectuarea de propuneri din partea Senatului USV, analiza acestora de către rectorul USV, precum şi analiza experienţelor relevante ale candidaţilor propuşi pentru poziţiile de prorector. Prorectorii numiţi şi-au exprimat acordul scris de susţinere executivă a planului managerial propus de către rectorul USV.

În acest nou mandat, echipa de conducere a USV şi-a propus ca principale direcţii de dezvoltare a instituţiei trecerea universităţii sucevene de la universitate centrată pe educaţie, la una centrată pe educaţie şi cercetare, stabilirea unor parteneriate cu cele mai bune universităţi clasate în Top 500, atragerea de noi studenţi români şi străini, ş.a.

“Chestiunea legată de clasificarea Universităţii este cea mai importantă, cheia acestui mandat, urmată de parteneriate şi deschiderea îndeosebi către studenţii străini, non-UE, alături de valorizarea resursei umane din USV. Vom căuta soluţii pentru a creşte veniturile instituţiei noastre, lucru care va fi posibil prin proiectele întreprinse de noi”, a declarat Valentin Popa, în cadrul conferinţei de presă.


Intră acum și în grupul de