Flutur vrea ca in zona centrala a Sucevei sa fie amenajate standuri in care taranii din Bucovina sa-si poata comercializa produsele traditionale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri, la deschiderea oficială a celei de-a X-a ediţii a Târgului naţional de agricultură „Agro Expo Bucovina”, că doreşte amenajarea unor standuri în zona centrală a Sucevei la care ţăranii din Bucovina să aibă posibilitatea să-şi expună, respectiv să-şi vândă marfa obţinută în propriile gospodării.

„Când spui Bucovina, te gândeşti la curat, la sănătos. Mă bucură sucurile naturale comercializate în judeţul Suceava care însă trebuiesc promovate mult mai curajos, un exemplu concret fiind siropul de brad, alături de berea Bermas produsă în Bucovina, dar şi de îngheţata Betty Ice, un produs natural obţinut din lapte şi fructe din zona Sucevei. Trebuie să legăm parteneriate cu aceste asociaţii şi să promovăm aceste produse. Va trebui să încercăm un parteneriat şi cu primăriile, să vă dăm standuri centrale unde să vă prezentaţi produsele. Primăria municipiului Suceava are obligaţia să dea în piaţa centrală din municipiu un stand pentru Asociaţia << Produs în Bucovina >> , sau pentru cei care vând merele de la Fălticeni, castraveţii şi varza de la Milişăuţi. Nu trebuie să ne temem de asta, trebuie să existe parteneriat!”, a transmis Gheorghe Flutur celor prezenţi la eveniment.

Reamintim că peste 135 de companii, din peste 25 de judeţe ale ţării, sunt prezente începând de vineri, la cea de-a X-a ediţie “Agro Expo Bucovina”, desfăşurată în parcarea Shopping City Suceava.

Manifestarea, eveniment de referinţă pentru industria agro-alimentară, este specializată în: maşini, utilaje şi tehnologii pentru industria alimentară; aparatură de laborator; produse alimentare; miere şi produse apicole; arome, esenţe, coloranţi şi aditivi pentru industria alimentară; legume şi fructe; conserve; echipamente de protecţie pentru industria alimentară; igienizare, detergenţi, dezinfectanţi pentru industria alimentară; instalaţii frigorifice; producători agricoli; utilaje forestiere; maşini, utilaje şi unelte agricole; anvelope şi piese de schimb pentru tractoare şi utilaje agricole; seminţe şi material săditor; îngrăşăminte şi pesticide; tehnologii şi echipamente pentru irigaţii; animale de rasă şi păsări; tehnologii de creşterea animalelor; tehnologii şi metode de îmbunătăţire a raselor; incubatoare; maşini şi echipamente pentru abatorizare; furaje, nutreţuri, concentrate, aditivi, premixuri; metode de hrănire, sisteme de distribuţie a hranei; instrumente, tratamente şi medicamente de uz veterinar, dezinfectanţi; echipamente de încălzire şi aer condiţionat; silozuri, uscătoare şi mijloace de transport a cerealelor; tehnologii de reproducere şi creştere artificială a peştelui; tehnologii de pescuit; flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri şi sere; mobilier şi accesorii pentru grădini şi terase; echipamente şi unelte pentru grădinărit ş.a.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 16-18 martie 2012, la Shopping City Suceava şi va putea fi vizitat zilnic între orele 10:00 – 18:00.


Intră acum și în grupul de