PSD Vatra Dornei merge pe liste proprii la locale si cu Cezar Ioja drept candidat la functia de primar


Intră acum și în grupul de

Organizaţia PSD Vatra Dornei nu va participa în alegerile locale din luna iunie sub sigla USL, ci pe liste separate. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele PSD Vatra Dornei, Roman Boca, care a informat că Biroul executiv municipal al PSD Vatra Dornei a decis joi seara, în unanimitate, ca organizaţia să participe pe liste separate la alegerile locale, în condiţiile în care PNL susţine candidatura actualului primar liberal, Ioan Moraru, iar social-democraţii consideră că acesta nu se mai bucură de susţinere populară. „Biroul executiv apreciază şi susţine USL, dar consideră că este nedrept să nu se impună, în afara protocolului semnat la nivel central, o candidatură unică ce împiedică dreptul organizaţiei PSD Vatra Dornei să-şi desemneze un candidat propriu la funcţia de primar şi listă separată de consilieri”, a arătat Boca.

El a menţionat că prin impunerea unei candidaturi unice USL se creează culoar liber adversarilor politici, iar simpatizanţii şi membrii PSD sunt dezamăgiţi deoarece li s-a luat dreptul să-şi desemneze candidaţii. „Simpatizanţii şi membrii noştri sunt dezamăgiţi deoarece li s-a luat acest drept elementar de a-şi desemna candidaţii într-un oraş care s-a prăbuşit din punct de vedere economic şi social, spulberându-se speranţa şi şansa unui trai decent”, a mai declarat preşedintele PSD Vatra Dornei.

El a subliniat că toate negocierile care au fost purtate cu aliaţii din USL s-au bazat pe orgolii personale şi că fără o elementară cercetare sociologică s-a impus o candidatură fără susţinere populară, ceea ce nemulţumeşte în totalitate electoratul PSD.

Roman Boca a arătat că în aceste condiţii s-a hotărât susţinerea candidatului PSD la funcţia de primar al municipiului, Cezar Ioja, secretar zonal al PSD Suceava, dar şi listă separată de consilieri locali.


Intră acum și în grupul de