Consilierii Zonei Metropolitane a Sucevei au aprobat alocarea fondurilor necesare pentru strategia de dezvoltare (VIDEO)

Membrii Adunării Generale a consilierilor Zonei de tip metropolitan Suceava au aprobat în unanimitate, în şedinţa susţinută pe parcursul zilei de vineri, alocarea fondurilor necesare pentru realizarea unei strategii de dezvoltare a acesteia.

Potrivit declaraţiilor făcute în cadrul întâlnirii de edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, acest studiu, care se doreşte a fi finalizat până la finele anului în curs, este absolut necesar pentru identificarea soluţiilor clare în ce priveşte demararea unor proiecte comune care să se bucure de finanţare europeană nerambursabilă şi stabilirea oportunităţilor existente în fiecare din cele opt localităţi care au aderat la Zona Metropolitană, structura populaţiei sau suprafeţele de teren disponibile.

“Intrăm într-un nou ciclu de finanţare pe strategia Europa 2020 începând cu 2013 până în 2020 astfel că este absolut necesar realizarea acestui studiu care să ne ofere toate datele necesare în vederea identificării proiectelor necesare şi implementarea lor în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Ion Lungu.

Conform hotărârii luate în Consiliul de Administraţie a asocierii de tip metropolitan, din care fac parte primarii tuturor localităţilor, contribuţia fiecărei părţi a venit în funcţie de numărul locuitorilor. La suma necesară realizării strategiei, stabilită la cuantumul de 150.000 de lei, cea mai mare contribuţie o are municipiul Suceava cu un miliard de lei vechi.

“Dacă în prima întâlnire de la finele anului trecut spuneam că Zona Metropolitană a obţinut certificatul de naştere, acum se pare că este absolut necesar să intre şi în posesia actului de identitate prin realizarea acestei strategii pentru perioada 2013 – 2020. Orice pas, orice discuţii în vederea obţinerii de finanţare europeană are la bază acest studiu”, a mai declarat Ion Lungu.

Din Zona de tip metropolitan fac parte municipiul reşedinţă de judeţ şi localităţile Salcea, Bosanci, Ipoteşti, Moara, Pătrăuţi, Mitocu Dragomirnei şi Adâncata.