„Biblioteca Vie” ajunge la Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava – INTERCOOLT continuă campania de promovare a strategiei de dezvoltare interculturală a judeţului Suceava prin organizarea evenimentului „Biblioteca Vie” în data de 18 martie 2012, între orele 10.00 şi 14.00, la Biblioteca Municipală din Câmpulung Moldovenesc, se arată într-un comunicat de presă, Bogdan-Sorin Popescu, PR manager în cadrul INTERCOOLT.

„ << Biblioteca Vie >> funcţionează ca o bibliotecă obişnuită – dumneavoastră, ca cititor, puteţi împrumuta o carte pentru o perioadă limitată de timp (40 minute). Există însă două aspecte importante: cărţile sunt fiinţe umane şi intră într-un dialog personal cu cititorul.

Cărţile din << Biblioteca Vie >> sunt reprezentanţi ai grupurilor etnice din judeţul Suceava, oameni cu poveşti care ar da cititorului o experienţă unică de învăţare sau oameni care se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri de etnie, rasa, religie etc. care ar putea fi victime ale discriminarii sau excluderii sociale”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, prin „Biblioteca Vie” ne propunem să promovăm respectul pentru drepturile omului şi pentru demnitatea umană, să atragem atenţia asupra diversităţii culturale din judeţul Suceava, să stimulăm dialogul intercultural, pentru că de multe ori diferenţele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, iar de cele mai multe ori aceste diferenţe duc la discriminare, suspiciune şi respingere.

„La Suceava, << Biblioteca Vie >> (organizată la Muzeul Bucovinei, în data de 3 martie) s-a arătat a fi un succes, atât pentru organizatori, cât şi pentru participanţi. Aceştia din urmă chiar au pus în aplicare motto-ul evenimentului ( << Învinge-ţi frica, descoperă diversitatea >> ) şi şi-au confruntat stereotipurile faţă de anumite etnii (maghiari, romi) pentru a descoperi adevărul despre aceste etnii.
Şi pentru << cărţi >> experienţa a fost una inedită, o parte dintre etnici recunoscând că au dezvoltat în mod real dialogul intercultural şi pentru că au reuşit să expună publicului larg realităţi necunoscute despre etnia lor. Aceştia au transmis un semnal pozitiv asupra evenimentului, considerând că trebuie să devină o tradiţie”, se precizează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de