Targul „Agro Expo Bucovina” si-a deschis portile la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de companii din şase ţări participă zilele acestea la Târgul „Agro Expo Bucovina”. Potrivit unui comunicat de presă remis de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Suceava, organizatorul acestui eveniment, la deschiderea oficială a târgului, amenajat în parcarea Shopping City Suceava, au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, subprefectul Angela Zarojanu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău, Doru Simovici, Consulul General al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boeciko,Federaţia Agricultorilor “Fermierul”, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, Dorin Romeo Floareș, precum şi reprezentanţii conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

La târg participă companii de profil din România, Germania, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova, standurile de prezentare ale expozanţilor putând fi vizitate până duminică, 20 martie a.c., între orele 10:00 şi 18:00.

Directorul general al CCI Suceava, Marcel Gaftoneanu, a precizat la deschiderea târgului că în comparaţie cu ediţia de anul trecut a târgului, numărul expozanţilor de anul acesta s-a dublat. „Considerăm că este cel mai mare târg de agricultură din Moldova. Numărul mare de investitori arată interesul investitorilor români şi străini pentru agricultură din judeţul Suceava. Şi vreau să spun că în special investitorii străini îşi arată interesul pentru Regiunea de Nord-Est, cu precădere pentru judeţul Suceava. Dezvoltarea acestui târg a fost posibilă şi datorită colaborării pe care o avem cu Ministerul Agriculturii şi Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu aceşti parteneri reuşind să aducem târgul la o asemenea anvergură”, a declarat Marcel Gaftoneanu.

În comunicatul de presă se mai menţionează că în cursul zilei de vineri a fost organizată şi a patra ediţie a forumului economic „Economia încotro?”, care a fost structurat pe mai multe tematici: “Investiţiile în agricultură, motorul dezvoltării sectorului – măsuri PNDR pentru care a fost stabilit calendarul depunerii de proiecte”, “Forme de sprijin pentru finanţarea şi garantarea creditului rural”, “Camerele şi cooperativele agricole – principalul obiectiv al agricultorilor în următoarea perioadă, Agricultura Ecologică în România – prezent şi perspective”, “Zestrea produselor alimentare sau agricole (tradiţionale) ce pot dobândi protecție națională și comunitară,Viticultura românească – la răscruce. Să o revigorăm!”, “Zootehnia ecologică – un domeniu de viitor”.

Târgul “Agro Expo Bucovina” este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Shopping City Suceava.


Intră acum și în grupul de