In Campulung Moldovenesc se reabiliteaza doua parcuri si se amenajeaza alte doua noi parcuri


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a parcurilor Ion Creangă şi Stefanelli, dar şi de înfiinţare a două noi parcuri, Bodea si Balta Trestiei.

Primarul a declarat că în municipiu încep lucrările de reabilitare şi extindere de spaţii verzi pentru aplicarea “Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spatii verzi în localităţi” derulat prin Administraţia Fondului pentru mediu.

Astfel, în urma unui proiect iniţiat şi promovat de primarul Gabriel Constantin Şerban

municipalitatea câmpulungeană beneficiază de o finanţare nerambursabila de 682.095 lei de la Administraţia Fondului de Mediu reprezentând 92.12% din cheltuielile eligibile, iar contribuţia proprie locală este de 58. 337 lei.

În cadrul proiectului se reabilitează Parcul „Ion Creangă” pe o suprafaţă de 7.488 mp, şi Parcul „Stefanelli” se amenajează pe o suprafaţă de 580 mo.

Totodată, se înfiinţează Parcul “Bodea”, un parc nou pe o suprafaţă de 1.211mp şi un alt nou parc ce va fi înfiinţat este Parcul “Balta trestiei” cu o suprafaţă de 763 mp

În cadrul acestui proiect se vor face alei pietonale cu pavele ecologice pe o suprafaţă de 1.398, cu borduri pietonale pe o lungime de 1.122 metri, împrejmuiri cu gard viu pe 764 metri liniari şi sistem de irigaţii cu reţea subterană cu conducte de distribuţie fixă din polietilenă de înaltă densitate şi cu aspersoare telescopice.

De remarcat este că la iluminatul artificial se vor folosi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice cu corpuri de iluminat din leduri cu o putere de 32w.

Totodată, vor fi montate bănci noi şi coşuri de gunoi.

Primarul a spus că în Parcul „Balta trestiei” se va amenaja şi un loc de joacă unde se vor monta echipamente care vor respecta normele tehnice şi de siguranţă în vigoare.

Mai mult, se vor planta specii de arbori şi arbuşti, plante floricole şi gazon.

Contractul de finanţare cu Administraţia Fondului de Mediu a fost semnat în luna iulie 2011, iar în urma licitaţiei de execuţie contractul a fost semnat, la sfârşitul anului 2011.


Intră acum și în grupul de