În sfarsit! Autoritatile au dat marti prima amenda pentru incendierea terenurilor cu vegetatie uscata si promit ca vor urma si altele (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari aparţinând Detaşamentului Rădăuţi ajutaţi de cei ai Grupei voluntare a Primăriei Frătăuţii Noi au foat nevoiţi să intervină marţi după-amiază cu trei autospeciale pentru stingerea flăcărilor care cuprinseseră islazul comunal din cătunul Vuliva, comuna Frătăuţii Noi, judeţul Suceava.

Din cercetări efectuate de organele abilitate a rezultat faptul că, în jurul orei 15:00, un bărbat de 49 de ani din localitate, a transportat cu un atelaj hipo, resturile menajere rezultate de la igienizarea locuinței unui consătean, pe care le-a depozitat pe islazul comunal, unde le-a incendiat.

Fără să-i mai pese apoi a plecat liniştit în treburile lui lăsând focul nesupravegheat. Din cauza vântului și a vegetației uscate, incendiul s-a propagat, arzând vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 1 ha de pajiște, ajungând la o baracă din lemn care a fost distrusă în totalitate.

Prejudiciul cauzat a fost stabilit la valoarea de circa 4.000 lei, iar lui bărbatului vinovat de izbucnirea incendiului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere din culpă”.

Încă de la finele anului trecut prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a atras atenţia în mod special locuitorilor din mediul rural al judeţului cu privire la modalitatea prin care se pot igieniza terenurile agricole prin incendiere şi pericolul pe care îl reprezintă acest lucru afirmând că vor fi organizate patrule alcătuite din pompieri şi poliţişti ce vor efectua controale inopinate şi vor trage la răspundere pe cei ce se vor face vinovaţi. Doar în acasta săptămână au fost semnalate nu mai puţin de patru cazuri în care suprafeţe importante de teren au fost cuprinse de flăcări după asemenea situaţii.


Intră acum și în grupul de