Captura de tigari de contrabanda in valoare de aproape 2 miliarde de lei vechi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au reuşit pe parcursul zilei de marţi o captură impresionantă de ţigări de contrabandă în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei vechi.

Conform datelor pe care le deţinem, pe lângă ţigările confiscate, au fost reţinute şi trei persoane de sex masculin care urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunera de arestare preventivă.

Totul s-a petrecut în timp ce poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, judeţul Suceava, au desfăşurat o acţiune specifică de rutină pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate când, în jurul orelor 13:00, în interiorul unei stâne părăsite din apropierea frontierei de stat au fost observate mai multe persoane despre care se deţin date că sunt implicate în activităţi de contrabandă cu ţigări.

„În acel moment lucrătorii noştri au acţionat pentru reţinerea suspecţilor reuşindu-se imobilizarea unui tânăr de 21 ani iar alte două persoane au fost reţinute la scurt timp pe un drum forestier din apropiere şi identificate ca fiind doi bărbaţi de 30 şi respectiv 37 de ani din judeţul Suceava” ne-a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

Când au cercetat zona, în interiorul stânei au fost descoperite 32 baxuri cu ţigări iar în apropiere încă opt, unele dintre ele ascunse într-o colibă, în urma inventarierii acestora rezultând cantitatea de peste 20.000 de pachete cu ţigări în valoare de peste 180.000 lei.

„Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi acum de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă” ne-au mai declarat sursele citate.


Intră acum și în grupul de