Gheorghe Flutur continua sa aduca bani pentru proiecte de modernizare a zonei rurale a judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Gheorghe Popescu, a semnat, miercuri, în comuna suceveană Moara, localitatea sa natală, contracte pentru lucrări de apă-canal şi staţii de epurare pentru nu mai putin de opt localităţi sucevene. Valoarea totala a proiectelor semnate de autorităţile judeţenese ridică la suma de aproximativ 54 de milioane de lei.

Lucrările în cele opt localităţi sucevene, din care oraşele Salcea şi Liteni şi comunele Moara, Adâncata, Iacobeni, Şaru Dornei, Poieni Solca şi Şcheia, se realizează în cadrul Programului vizând protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare, finanţat prin Fondul de Mediu.

Gheorghe Popescu a semnat primul contract cu primarul comunei Moara, Constantin Prodaniuc, subliniind că pentru el este o dublă satisfacţie, că semnează la el acasă un contract pentru construcţia unei reţele de canalizare de 7,2 kilometri şi a unei staţii de epurare.

El a menţionat că proiectul are 2739 de beneficiari, iar valoarea totală a investiţiei este de 6,17 milioane de lei.
Preşedintele AFM a menţionat că protecţia surselor de apă prin programul de finanţare a sistemelor integrate de alimentare cu apă este cel mai mare program de acest gen din România, fiind promovate 254 de proiecte ce sunt finanţare cu 300 de milioane de euro.

„Un număr mare de cetăţeni din România vor beneficia de acest program din care aproximativ 40.000 de locuitori din judeţul Suceava”, a spus Popescu.

El a subliniat că chiar dacă perioada actuală „nu este roză”, Guvernul a găsit soluţii pentru finanţarea acestui program şi a menţionat că în special zona rurală are nevoie de astfel de investiţii pentru apă şi canalizare.

Prezent la semnarea acestor contracte, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în judeţul Suceava se derulează în prezent proiecte în valoare de 25 de milioane de euro finanţate prin Fondul de Mediu.

El a spus că se fac lucrări de amenajare de 16 parcuri în valoare de 11 milioane de lei, împăduriri în cinci localităţi, cu investiţii în valoare de 5,5 milioane de lei, programul „Casa Verde” cu 18 localităţi cu proiecte în valoare de 12 milioane de lei şi 693 de persoane fizice cu proiecte în valoare de 4,1 milioane de lei, dar şi lucrări în valoare de 22,6 milioane de lei pentru prevenirea inundaţiilor în 19 localităţi sucevene.


Intră acum și în grupul de