Soseaua de centura a Sucevei va fi data in folosinta pe segmente (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şoseaua de centură a municipiului Suceava va fi dată în folosinţă în etape, pe porţiuni, în lunile mai, iunie şi octombrie 2012. anunţul a fost facut miercuri de directorul regional al CNADNR, Dănuţ Pilă, care a spus cu ocazia unei inspecţii la şantierul şoselei de centură a municipiului Suceava la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, că în luna mai va fi dat în folosinţă primul tronson al acestei şosele, ce face legătura între E 85 în localitatea Pătrăuţi şi DN 17 în localitatea Şcheia.

El a arătat că un al doilea tronson, între E 85 la intrarea în municipiul Suceava şi un drum judeţean ce face legătura între Suceava şi Gura Humorului, va fi dat în folosinţă la mijlocul anului, cel mai probabil în luna iunie, iar ultimul tronson, între drumul judeţean şi DN 17 va fi dat în folosinţă în octombrie.

„În totalitate, lucrarea va fi dată în folosinţă în luna octombrie”, a spus Pilă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la rândul său că întârzierea lucrărilor a fost determinată de alunecările de teren care s-au activat după inundaţiile din 2010 pe o lungime de 1,3 kilometri în zona comunei Moara, ceea ce a determinat un proiect suplimentar de consolidare a versantului în valoare de 50 de milioane de lei.

„Se forează la 20 de metri şi se montează piloni care consolidează versantul şi se fac şi puţuri de captare a apei”, a spus Flutur.
El a arătat că după ce în luna mai va fi dat în folosinţă primul tronson, ce face legătura între E 85 şi DN 17, o parte din traficul greu va fi scos din municipiul Suceava.

„Se va descongestiona traficul prin municipiul Suceava”, a spus Flutur.
Lucrările la şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.Valoarea totală a investiţiei este de 361,94 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de