Flutur cere de la TAROM curse suplimentare pentru Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat miercuri, că la propunerea directorului Aeroportului Suceava, a solicitat Ministerului Transporturilor şi Tarom să mai introducă o cursă zilnică, după amiaza, pe ruta Bucureşti-Suceava şi retur, în condiţiile în care numărul de solicitări este foarte mare şi o singură cursă pe zi este insuficientă.

„Am solicitat să se mai introducă o cursă zilnică, după amiaza, pentru că sunt solicitări foarte multe pentru ruta Suceava-Bucureşti şi retur”, a spus Gheorghe Flutur.

El a explicat că Aeroportul Suceava deserveşte şi municipiul Botoşani şi că numărul de călători pentru Botoşani a crescut, iar mulţi beneficiari sunt pe lista de aşteptare.

„Avem contacte şi cu alte companii care să opereze pe aeroportul sucevean spre alte destinaţii şi în străinătate, cum am mai avut”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Aeroportul Suceava este primul din ţară care se modernizează prin POS Transporturi, urmând ca în urma investiţiilor, care vor fi finalizate în luna martie 2014, să poată opera avioane de tipul Boeing 767 seria 300, cu 290-350 de pasageri sau cargo care pot transporta 100 de tone de marfă în condiţiile în care avionul de referinţă actual pentru aeroportul sucevean este ATR 42.

În urma implementării proiectului de modernizare prin POS Transporturi, pista va fi prelungită de la 1.800 de metri la 2.460 de metri, iar lăţimea acesteia de la 30 la 45 de metri, urmând să fie construită o pistă elastică ce va permite aterizarea şi decolarea unor aeronave mari.

Sistemul de balezaj va fi înlocuit cu un sistem cu lumină reglabilă şi dirijabilă şi va fi instalat şi un sistem automat ILS ce va aduce aeronavele la pistă pe vreme nefavorabilă sau de ceaţă la sol.

Proiectul prevede construcţia unui nou turn de control cu o înălţime de 20 de metri, dar şi montarea unui grup electrogen special care să producă energie electrică în cazul unei avarii la reţeaua electrică.

Terminalul acestui aeroport, care în prezent poate procesa 150 de pasageri/oră, va fi modernizat cu fonduri ale administraţiei judeţene.
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat, în 28 octombrie, la Suceava, contractul de modernizare a Aeroportului Suceava prin POS Transporturi, investiţia, în valoare de 39,5 milioane de euro, fiind finanţată de UE, bugetul naţional şi judeţean.
Pentru extinderea pistei de aterizare-decolare, CJ Suceava a achiziţionat mai multe terenuri din zonă şi ulterior a decis ca dreptul de administrare a bunurilor din domeniul public al judeţului Suceava, care au fost predate în administrare Regiei Autonome “Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava”, să se exercite pe durata existenţei Aeroportului Ştefan cel Mare Suceava.


Intră acum și în grupul de